Noderīgi padomi

Kā izvēlēties telti?

Plaša izvēle teltīm
16 08 2023
telts izmantosana atputai

Pavadot laiku pie dabas, parasti tas ir piedzīvojumu pilns, un ļoti bieži šis pasākums prasa vairākas dienas, tāpēc Jums obligāti ir jāorganizē vieta, kurā Jūs paliksiet. Šādos gadījumos par jaunām mājām ļoti bieži var kalpot teltis, kas var nodrošināt ērtu uzturēšanos. Tomēr, ja Jūs vēl neesat iegādājušies šo produktu, Jums noteikti ir jāiepazīstas ar šo produktu plašu sortimentu. Ļoti bieži rodas jautājums, kā izvēlēties telti. Izvēlēties telti būs daudz vieglāk, ja Jūs apsversiet dažus galvenos aspektus.

Izmērs

Šis aspekts ir pats par sevi saprotams, bet tajā pašā laikā tas ir ļoti svarīgs, apsverot, kuru tieši telti izvēlēties. Katrā no tām ir norādīts piemērots vietu skaits, tātad, ja Jūs plānojat gulēt tajā, piemēram, četri cilvēki, Jums noteikti būs nepieciešama 4 vietīga telts. Taču šajā gadījumā ir jāņem vērā arī tas, ka telts platība tiek aprēķināta tikai Jūsu ērtai gulēšanai, nevis Jūsu papildu priekšmetu uzglābāšanai – ja Jums tādu ir daudz, ir ieteicams izvēlēties lielāku telti vai arī modeļus ar priekšnamiem. Tiesa, dažas teltis ir ietilpīgākas un garākas nekā citas: ja neesat ierobežoti gan ar vietu, gan ar svaru, salīdziniet vairāku telšu izmērus, kuras ir piemērotas vienam un tam pašam cilvēku skaitam.


Svars

Nav noslēpums, ka kvalitatīvas vieglākas teltis maksā nedaudz vairāk, tāpēc pirms lēmuma pieņemšanas vispirms ir jāapsver, kādos apstākļos Jūs to izmantosiet. Ja Jūs plānojat ļoti bieži doties garajos pārgājienos, ir vērts ieguldīt produktā, kas sver tikai dažus kilogramus, tomēr, ja lielāko ceļojuma laiku Jus pārvietosieties ar automašīnu, šis aspekts Jums nebūs īpaši būtisks.

Forma

Pašlaik telšu tirgū dominē 2 galvenie formu veidi:

  • Kupolveida teltis - šīm teltīm ir raksturīga izcila izturība pat ļoti stipra vēja laikā. Ka arī šīm teltīm piemīt ātra un viegla montāža.
  • Tuneļveida teltis - plaši pazīstamas arī kā „angara veida“ vai „cilindra veida“ teltis, nav tik izturīgas pret vēju, taču tā vietā var piedāvāt maksimālu komfortu un ļoti lietderīgi izmantojamu platību.

Izturība pret hidrostatisko spiedienu

Šis parametrs norāda, kāds lietus daudzums neietekmēs Jūsu jauno māju. Izstrādājumus, kuru hidrostatiskais spiediens ir mazāks par 1000 mm, vislabāk piemērots labiem laikapstākļiem, jo šāds izstrādājums nodrošinās aizsardzību tikai viegla lietus laikā. Mūsu valsts laikapstākļiem ir ideāli izvēlēties produktus, kas var izturēt spiedienu vismaz 2000 mm, bet, ja Jūs bieži dodaties grūtākos un gārākos pārgājienos, ir vērts apsvērt apmēram 4000 mm produktu iegādi, vai produktus, kas iztur vēl lielāku nokrišņu daudzumu. Šajā gadījumā noteikti nebūs par daudz, bet augstākas kvalitātes telts var maksāt salīdzinoši vairāk.

Materiāls

Šajā aspekā Jums nebūs lielas izvēles, jo teltis lielākoties tiek izgatavotas no neilona, vai arī no poliestera. Otrais variants ir ideāli piemērots, ja Jums ir nepieciešama uzticama aizsardzība pret lietu, savukārt neilons ir vieglāks un mazāk izturīgs pret skrāpējumiem. Jūs noteikti nekļūdīsities, ja izvēlēsieties divslāņu telti: tad augšējais slānis pasargās no nokrišņiem, savukārt atstarpe starp abiem slāņiem novērsīs kondensāta uzkrāšanos.

Apakša parasti arī tiek izvēlēta no ūdensizturīga poliuretāna, tomēr vislabāk, ja to kombinē kopā ar silikonu, kas pārklāj apakšas iekšējo pusi. Tas ne tikai novērsīs ūdens iekļūšanu teltī, bet arī nodrošinās labāku aizsardzību pret apakšas plaisāšanu.

Karkasa tips

Apsverot, kādu tieši telti iegādāties, mēs sagaidām, ka tā būs izturīga un uzticama – tieši par šīm īpašībām ir atbildīgs telts karkass. Visbiežāk tie iedalās divos veidos:

  • No alumīnija sakausējuma caurulēm izgatavots karkass šobrīd tiek uzskatīts par visizturīgāko, ilgmūžīgāko un vieglāko.
  • Stikla šķiedras karkass būs smagāks un mazāk izturīgs, tomēr šāds produkts maksās ievērojami lētāk.

Papildu komfortu nodrošinošas detaļas

Visbeidzot, būs jāpadomā par papildu detaļām, kas nav ļoti nepieciešamas, tomēr var nodrošināt papildu komfortu – kurām ir liela vērtība. Zemāk ir minētas dažas no tām:

  • Priekšnams. Tas ir īpaši piemērots dažādu aksesuāru un apavu glabāšanai – tas ir īpaši aktuāli, ja telts nav viena no plašākajām.
  • Vairākas ieejas. Šādi modeļi ir ļoti ieteicami tajā gadījumā, ja teltī atradīsies vairāk nekā divas personas. Tas nodrošina lielāku vietu priekšnamā un ērtāku ieeju un izeju no telts.
  • Ventilācijas atveres. Tās noteikti noderēs, ja vēlaties teltī baudīt svaigu gaisu, tomēr ir ļoti svarīgi, lai caur tām teltī neiekļūtu nokrišņi. Ideālā variantā, ja Jūs varēsiet atvērt vai aizvērt ventilācijas atveres, neizejot no telts.
  • Integrētas kabatas. Šī detaļa sniegs iespēju ļoti ērti uzglābāt dažādus svarīgus sīkus priekšmetus un vienmēr turēt tos pa rokai. 
  • Moskītu tīkls. Tas nodrošinās Jums iespēju izbaudīt svaigu gaisu teltī, vienlaikus izvairoties no nelūgtiem viesiem.
  • Sniega aizsardzība. Pazīstama arī kā “svārki”, šī aizsardzība palīdzēs teltij izdzīvot pat visekstremālākajos apstākļos.

Ņemot vērā visus šos aspektus, Jūs varat viegli izlemt, kura telts vislabāk atbilst Jūsu un visas Jūsu ģimenes vajadzībām. Plašu šo produktu izvēli Jūs varat atrast 220.lv interneta veikalā – šeit Jūs varēsiet iegādāties teltis par ļoti izdevīgām cenām.

Pircējiem patika šis ieraksts

4.7/5
9 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?