Noderīgi padomi

Kādu televizoru vajadzētu izvēlēties? LCD, LED vai OLED? Kurš ir vislabākais?

Izvēlēties televizoru
05 01 2023
kadu televizoru izveleties lcd, led, oled

Kādu televizoru izvēlēties?

Mūsdienās televizoru tirgū ir daudz un dažādas modernas ierīces, kas piedāvā krietni vairāk iespēju, salīdzinājumā ar tradicionālajiem uztvērējiem. Izvēles daudzums liek veikt detalizētu analīzi visu piedāvāto iespēju sakarā.Modernie televizori pārsteidz ne tikai ar izmēru dažādību, bet arī ar daudzajām funkcijām un tehnoloģijām, kas var ievērojami apgrūtināt jaunas ierīces izvēli. Kas Jums būtu jāzina pirms televizora iegādes, Jums ieteiks 220.lv eksperti. Aicinām arī aplūkot un noskaidrot, kuri televizoru modeļi šogad ir populārākie.

sieviete skatas filmu pa TV

TOP piedāvājums


Kas ir Wi-Fi Ready?

Tehnoloģija WiFi Ready – tā ir konkrētas ierīces piemērotība darbam ar USB Wi-Fi adapteru. Ja Jūsu datorā vai televizorā atrodas uzstādīta Wi-Fi Ready tehnoloģija, tad to ir iespējams pievienot internetam tostarp, neizmantojot kabeli. Wi-Fi Ready apzīmējumu ļoti bieži var pamanīt televizoriem, bez SMART TV funkcijas esamības.


Ir jāsaprot, ka televizora izvēli neierobežo svarīgāko parametru izvēle, piemēram, izšķirtspēja, ekrāna diagonāle vai tālvadības funkcija. Ražotāji savstarpēji konkurē viens ar otru risinājumu meklējumos izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Pateicoties šīm funkcijām, televizori vairs neaprobežojas ar televīzijas signāla uztveršanu.Tādēļ, lai veiktu pareizo izvēli, nepieciešams pievērst savu uzmanību visiem esošo modeļu aspektiem. Pirmais un vissvarīgākais elements ir televizora veida noteikšana, kas ir cieši saistīts ar attēla veidošanas veidu.

Ekrānu veidi

Kaut kad televizori ar kineskopu, ko vēl arvien var sastapt daudzos mājokļos, bija vienīgā iespējamā izvēle. Taču jau nu vairākus gadus ražotāji nepārtraukti uzlabo attēla atainošanas funkcijas ekrānā, līdztekus samazinot ierīču biezumu. Tādēļ šobrīd tirgū ir iespējams iegādāties vairāku veidu televizorus.

LCD televizori


LCD televizoros pikseļi neizstaro savu gaismu, un tas rada nepieciešamību izmantot papildu apgaismojumu, kas tiek iegūts no aiz ekrāna esošās spuldzes (CCFL). Gaisma iziet caur īpašiem filtriem (polarizatoriem), un pēc tam iet šķidrajā kristālā. Tādējādi tiek panākts vēlamās krāsas efekts. Matricas reakcijas ātrums (pikseļu spilgtuma maiņa) ir atkarīgs no kristālu šķidruma ķīmiskā sastāva.

futbola speles parraide televizija

Kam?

Par LCD televizoriem ir vērts aizdomāties tiem, kas vēlas iegādāties ierīci, kā ekrāna izmērs ir vismaz 40 collas, un kas meklē modeli par pievilcīgu cenu.

LCD televizoru priekšrocības un trūkumi

PRIEKŠROCĪBAS

  • mazais svars (salīdzinājumā ar citiem veidiem)
  • Zems elektroenerģijas patēriņš

TRŪKUMI

  • Daudz sliktāks kontrasts
  • Daudz šaurāki skata leņķi

LED televizori


LED televizori – tā patiesībā ir standarta LCD uztvērēju pilnveidota versija. Ražotāji izmanto divu risinājumu veidus:

  • Edge LED – lētāks apgaismojuma veids. Gaismas diodes atrodas televizora malās. Tomēr tas ir saistīts ar nevienmērīgu matricas apgaismojumu.
  • Full LED – gaismas diodes atrodas izvietotas pa visu ekrāna virsmu, kas nosaka daudz lielākas cenas šāda veida televizoriem. Vairāk diožu nozīmē arī augstāku elektroenerģijas patēriņu.

meitene sez uz divana un skatas TV programmu

Kam?

LED televizori, ir radīti cilvēkiem, kas meklē ļoti plānas ierīces, ar zemu elektroenerģijas patēriņu. Tās ir, piemērotas filmu skatīšanās sakarā, un spēlējot ar konsoli.

LED televizoru priekšrocības un trūkumi

PRIEKŠROCĪBAS

  • Tie atšķiras ar visaugstāko kontrasta vērtību
  • Ļoti laba krāsu reproducēšana
  • Viszemākais elektroenerģijas patēriņš
  • Tie ir daudz plānāki, salīdzinājumā ar standarta LCD

TRŪKUMI

  • Vairāk maksā
  • Daudz šaurāki skata leņķi, salīdzinājumā ar LCD televizoriem

OLED televizori


Tie ir vismodernākie tehnoloģiju jomā, un tas, pats par sevi, nodrošina daudz augstāku cenu. Neraugoties uz to, OLED televizori tiks visvairāk uzlaboti un pilnveidoti nākotnē. Taču jau tagad tie garantē patiešām augstu ģenerējamā attēla kvalitāti.

ainavas attels televizora

Tas viss ir, pateicoties organisko diožu izmantošanai, kas ir atbildīgas par pikseļu izveidi. Pateicoties tām, pikseļi izstaro gaismu neatkarīgi viens no otra, un tas, attiecīgi izraisa ļoti augstas kvalitātes attēla iegūšanu. Vispirms jau, nepieciešams pievērst uzmanību uz dziļajiem melnas krāsas toņiem, brīnišķīgo kontrastu un skata leņķiem, kā arī uz attiecīgo spilgtumu.

Kam?

OLED-televizori – tā ir piemērota izvēle īpaši tiem, kam patīk ļoti augsta attēla kvalitāte. Šāda veida ierīces arī ir ļoti plānas un atšķiras ar zemu elektroenerģijas patēriņa līmeni. Praktiski vienīgais to trūkums ir salīdzinoši augstā cena.

OLED televizoru priekšrocības un trūkumi

PRIEKŠROCĪBAS

  • Augsta ģenerējamā attēla kvalitāte
  • Kontrasta vērtība, skata leņķi, melnās un spilgtās krāsas toņi neliks vilties par visprasīgākajiem lietotājiem

TRŪKUMI

  • Pārmērīgi augstā cena

3D televizori

3D – tehnoloģijas dod iespēju skatīties trīs dimensiju filmas mājas apstākļos. Un, neraugoties uz to, ka pēdējā laikā 3D tehnoloģijas popularitāte ir sākusi kristies, vairums ražotāju arvien piedāvā ierīces, kur tiek izmantots:

gimene skatas 3D filmu pa televizoru

Televizoru ar pasīvo 3D priekšrocības un trūkumi

PRIEKŠROCĪBAS

  • Mazā briļļu cena (līdz 7 eiro/gabalā)
  • Mirgošanas efekta neesamība

TRŪKUMI

  • Zemā attēla kvalitāte

Televizoru ar aktīvo 3D priekšrocības un trūkumi

PRIEKŠROCĪBAS

  • Ļoti augsta attēla kvalitāte (Full HD katrai acij)

TRŪKUMI

  • Briļļu augstā cena (līdz dažiem simtiem par vienību)
  • Mirgojošā efekta esamība
  • Smagas brilles, kam ir vajadzīga barošana

Tehnoliģijas

Kā jau pieminējām iepriekš, tehnoloģiskā attīstība ir izraisījusi to, ka jaunajiem televizoriem ir parādījušās daudzas jaunas funkcijas, kas līdz šim eksistēja tikai teorētiskā aspektā. Kādas no tām ir uzmanības vērtas?

  • HDR vai High Dynamic Range. Plašākā mērogā šī tehnoloģija palīdz izveidot attēlu ar līdzīgu spilgtumu, ko reģistrē mūsu acs.

Interesants fakts

Šobrīd risinās dzīvas diskusijas par to, vai patiešām HDR tehnoloģija piedāvā attēlu, kas līdzinās mūsu acu fiksētajam attēlam, taču ir jāpiemin, ka tas izraisīja kvalitātes uzlabošanos. Pateicoties HDR, krāsas, spilgtums, kustības laideni un daudzi citi komponenti izskatās daudz labāk nekā daudz agrākajās ierīcēs. HDR televizorus bieži izvēlas spēļu konsoļu īpašnieki. Jau ir radīts liels daudzums jaunu produktu, izmantojot šo tehnoloģiju, kas piedāvā pilnīgi jaunus vizuālos iespaidus.

  • Quantum Dot. kvantu punktu tehnoloģija tiek izmantota kopš 2015. gada. Tas neapšaubāmi paplašina ekrānā atainojamo krāsu paleti, pateicoties kam krāsas tiek panāktas daudz sulīgākas un dziļākas. Tas viss nosaka daudz augstāku iegūstamā attēla kvalitāti.
  • Ambilight izmanto īpašas gaismas diodes, kas atrodas televizora otrā pusē. To uzdevums ir tāds, lai ģenerētu apgaismojumu un kontūras (tikai daudz dārgākajās versijās), kas rada izjūtu, ka televizors ģenerē attēlu telpā, kas atrodas aiz tā. Diodes reaģē uz ekrānā esošo situāciju, un attiecīgā veidā pielāgojas.
  • HbbTV, tā ir tehnoloģija, kas jau tiek izmantota kādu laiku. Tā palīdz integrēt televīzijas signālu ar multimediju saturu no interneta. Pateicoties šai tehnoloģijai, mēs varam izmantot daudzas programmas skatoties televizoru, vai arī iegūt detalizētu informāciju par konkrētu programmu.

Ekrāna izmērs

Kā viens no vissvarīgākajiem elementiem pēc televizora veida, ir tā izmērs. Ekrāna izmēru vajadzētu izvēlēties, ņemot vērā ne tikai savas vēlmes un gaidas, bet arī vietu, kur tas atradīsies.

Izmērs ir atainots collās (1 colla = 2,54 cm) un norāda uz ekrāna diagonāles izmēru. Jo lielāks ir attēls, jo pats par sevi saprotams, jo komfortablāka ir skatīšanās. Tomēr nebūt ne visos gadījumos. Attālumam no ekrāna arī var būt liela nozīme. Nevajadzētu aizmirst arī par to, ka nedrīkst sēdēt pārāk tuvu televizora ekrānam. Taču pārmērīgi liels vai pārāk mazs attālums var ne tikai iespaidot attēla kvalitāti, bet arī izraisīt galvassāpes, galvas reibšanu vai nogurumu.

Rekomendējamie attālumi ir atainoti zemāk esošajā tabulā:

Diagonāle (collās) Minimālais attālums (m) Maksimālais attālums (m)
26" 1 2
34" 1,3 2,6
42" 1,6 3,2
55" 2,1 3,9
65" 2,5 4,95

Televizori ar diagonāli līdz 32 collām

Vispopulārākā ir 32 collu diagonāle, tādēļ arī ir iespējams atrast tieši šī izmēra daudzus modeļus par pievilcīgām cenām. Tie teicami ir piemēroti novietošanai virtuvē vai guļamistabās, citiem vārdiem sakot, nelielās telpās. Vairums televizoriem ir Full HD izšķirtspēja.

Televizori ar 40 collu diagonāli ir piemēroti vidēja lieluma telpām. Tos bieži iegādājas spēļu konsolēm bērniem un pusaudžiem. Vislielākā izvēle, kas tiek piedāvāta klientiem, ir televizori ar 50 collu diagonāli. Piedāvājumā ir iespējams atrast LCD un LED televizorus. Tie tomēr piedāvā Full HD attēlu. Šāda veida ierīces visvairāk ir piemērotas lielām telpām un cilvēkiem, kam patīk ļoti labi attēla efekti.

Ekrāna formāts

Tirgū ir pieejami trīs dažādi formāti:

  • 16:9 – tas ir platekrāna formāts, kas teicami ir piemērots filmu skatīšanās sakarā. Cita format attēla skatīšanās gadījumā, sānos, apakšā un ekrāna augšdaļā atainosies melnas joslas.
  • 4:3 – tas ir tradicionālais kvadrātveida formāts, kas tiek lietots vairums televīzijas programmu skatīšanās sakarā. Arvien vairāk kanāli pāriet uz attēlu 16:9 formātā.
  • 21:9 – tas ir kino formāts, kas Jums dos iespēju skatīties filmas kā kinoteātrī.

Izšķitspēja

Praktiski visām ierīcēm (piezīmjdatoriem, monitoriem vai televizoriem) pastāv viens noteikums – jo augstāka izšķirtspēja, jo skaidrāks un pilnīgāks būs attēls. Taču ne vienmēr ir vērts investēt dārgos televizoros, kas piedāvā ļoti augstu izšķirtspēju. Viss ir atkarīgs no filmu kvalitātes vai iegūstamā signāla.

televizoru izskirtspejas salidzinajums

Izšķirtspēja tiek norādīta ar divu vērtību palīdzību, pirmā no tām norāda uz pikseļu skaitu ekrānā vertikālā pozīcijā, otra – horizontālā pozīcijā. Lai varētu aprēķināt visus atainotos punktus, nepieciešams sareizināt pirmo un otro vērtību. Visbiežāk ir sastopami apzīmējumi, kas ir saistīti ar izšķirtspēju:

  • HD Ready – vēl arvien ir ļoti populāra izšķirtspēja, it īpaši lētākajos televizoru modeļos, kas sastāda 1366 x 768 pikseļus. Tostarp tas tiek izmantots, lai skatītos parasto virszemes televīziju un DVD filmas.


  • Full HD – tā ir izšķirtspēja, kas sastāda 1920x1080 pikseļus. Tā ļauj atainot visas HDTV sistēmā esošās detaļas un krāsas. Šādas matricas televizori ir piemēroti mājas kinoteātrim ar Blu Ray atskaņotāju.


  • 4K – tas ir standarts, kas tiek lietots visaugstākās klases televizoros, kā izšķirtspēja sastāda 3840 x 2160 pikseļus. Tas nodrošina ļoti augstu attēlu. Taču ir jāzina par to, ka šobrīd ir grūti dabūt materiālus (televīzijas programmas vai filmas) tik augstā izšķirtspējā.


Tostarp, ir vērts arī pievērst uzmanību atainojamā signāla formātam. Visbiežāk tiek izmantoti šādi formāti:

  • 720p
  • 1080p
  • 1080i

Burts i nozīmē to, ka attēls tiek atainots ar pārveidotāja starpniecību. Tas nozīmē uzlabotu attēla dinamisko kvalitāti ar lielāku kustības elementu skaitu un pasliktinātu statiskā vai brīvā attēla atainojumu.

Burts p nozīmē, savukārt posmsecīgu lineāru procesu, kā gaitā statiskais attēls izskatās labāk, taču dinamiskais nav skaidrs un krass.

Citas īpašības

Asums

Jo augstāka ir asuma vērtība, jo labāk ir redzams attēls, labi apgaismotā istabā vai nonākot saules stariem uz televizoru.

Reakcijas laiks

Vissliktākie reakcijas laika rādītāji ir raksturīgi LCD televizoriem. Tā vērtība var sasniegt tikai 9 ms, un tas, savukārt norāda uz negatīvo ietekmi, attiecībā uz dinamiskā attēla ainām vai spēļu konsoles sakarā. Tādēļ, jo mazāka ir reakcijas laika vērtība, jo labāk.

Reproducēšanas frekvence

Teorētiski, jo augstāka ir reproducēšanas frekvence, jo laidenāks būs ekrānā atainotais attēls. Tas noris tādēļ, ka vienā sekundē tiek parādīti vairāk logu. Iepriekšējais standarts LCD televizoros sasniedza 60 Hz, taču, atspoguļojot ļoti dinamiskas ainas, ar šādu reproducēšanas frekvenci nebija pietiekams.

Lūk, kādēļ jaunajās ierīcēs arvien biežāk ir sastopama reproducēšanas frekvence 600 Hz. Taču, vairums cilvēku ideāls risinājums (it īpaši Blu Ray filmu sakarā), būs 120 Hz vai pat 60-80 Hz. 3D televizoram šī frekvence var būt vismaz divas reizes lielāka. Tādēļ, runājot par šī veida ierīcēm, nepieciešams pievērst uzmanību reproducēšanas frekvences parametram, kā minimālajai vērtībai vajadzētu būt 240 Hz.

Reproducēšanas frekvences jautājums ir aktuāls tikai LCD televizoru sakarā.

Skata leņķi

Šim parametram ir ļoti svarīga nozīme tajā gadījumā, ja filmas skatās visi ģimenes locekļi, vai arī daudz draugu. Šaurie skata leņķi neļauj visiem izbaudīt vienādu attēla kvalitāti. Taču šajā gadījumā ražotāja nenorāda vērtību skaitļos, vislabāk pārbaudīt izvēlēto televizora modeli tieši veikalā – kā attēls izskatās no dažādām perspektīvām.

Ieejas un izejas

Visbiežāk sastopamo un izmantoto vidū var pieminēt:

  • HDMI – šobrīd tā ir viena no populārākajām pieslēgvietām jaunajās ierīcēs. Tā ir atbildīga par digitālā signāla pārraidīšanu, kas sastāv no skaņas un attēla. Svarīgi, lai signāls tiktu reproducēts bez zudumiem, kas rodas kompresijas sakarā.
  • Scart (EURO) – šis ir analogais savienojums, tādēļ signālam ir nepieciešama dubultā konvertācija (sākumā no digitālā analogā, un pēc tam no analogā digitālajā). Tas izraisa kvalitātes zudumus atainojamā attēla sakarā.
  • S-Video – analogā ieeja, kas ir atbildīga par attēla atainošanu.
  • AV – tas arī ir analogais savienojums, kas ļauj pievienot kameru, videokameru vai konsoli Jūsu televizoram.
  • D-Sub (VGA, PC) – ļauj pievienot datoru (piemēram, piezīmjdatoru) televizoram, bez HDMI savienojuma esamības.
  • USB – viena no vispopulārākajām pieslēgvietām, lai pievienotu ārējo ierīci vai pendrive.
  • RJ-45 (tīkla pieslēgvieta) – ļaus Jums pieslēgties internetam un lietot papildu funkcijas, ko piedāvā televīzijas internets, vai arī lietot multimediju datus mājas tīklā. Tā atrodas jebkurā Smart TV televizorā.
  • Wi-Fi – pateicoties tam, nav vajadzības, lai pievienotu televizoru maršrutizatoram, izmantojot kabeli. Bezvadu sakari ir daudz ērtāki un ļauj izmantot DLNA standartu (ja vien to piedāvā ražotājs).
  • Audioligzda – tā tiek izmantota, lai pievienotu ārējās skaņas ierīces, kas sekmē labāku atskaņotās skaņas kvalitātes uzlabošanu.

Televiozra papildu funkcijas

Vismodernākajos televizoros var atrast daudz interesantas papildu funkcijas:

  • PiP – skatoties vienu programmu, cita tiek atainot mazā lodziņa apakšējā stūrī. Pateicoties šai funkcijai, nav vajadzīgas, lai skatītos filmas sākumu vai beigas, kas iet pa otru kanālu.
  • PaP – ļauj vienlaikus skatīties divas filmas vai divas televīzijas programmas, taču vienam no skatītājiem ir jāpievieno austiņas.
  • Iebūvēts atskaņotājs – šī funkcija būs noderīga tiem, kas vēlas, lai būtu iespējams atskaņot DVD diskus, tostarp neiegādājoties atsevišķu ierīci.

Iebūvēts cietais disks – dod iespēju ierakstīt filmas vai citas iemīļotās programmas.

  • DLNA – tas ir standarts, kas ir izveidots masu informācijas līdzekļu kopīgai lietošanai ar dažādu ierīču starpniecību, kas ir pievienotas mājas tīklā.
  • THX – tas ir sertifikāts, kas garantē filmu skatīšanos ražotāju piedāvātajā kvalitātē.

MPEG-4 tjūneris

Šobrīd visos televizoros ir iebūvēts MPEG-4 uztvērējs, kas ļauj uztvert digitālo virszemes televīziju. Šajā nolūkā nav vajadzības iegādāties atsevišķu DVB-T dekoderu.

Smart TV

sieviete skatas smart tvsmart tv savienots ar telefonu

Smart TV kļūst arvien populārāks. Pēdējos gados arvien vairāk pircēju uzzina par Smart TV pat pirms televizora iegādes. Tā rezultātā Smart TV kļūst par vienu no televizoru izvēles kritērijiem. Pirms televizora iegādes, noskaidrojiet kas ir Smart TV un kādas papildus iespējas piedāvā šāda veida televizori. Būtībā tas nozīmē, ka televizors atbalsta interneta savienojumu. Tas ir savienots, izmantojot WiFi, taču varat izmantot arī interneta kabeli. Šī funkcija ievērojami paplašina televizoru pielāgojamību. Mēs varam izmantot dažādas lietotnes, kas ir pieejamas tikai tiešsaistē, lejupielādēt jaunas lietotnes, spēlēt spēles vai vienkārši sērfot internetā. Turklāt, izmantojot to pašu WiFi savienojumu, televizoram var pievienot citas ierīces (tālruni, planšetdatoru utt.), Un uz tiem attēloto attēlu var efektīvi straumēt.

Smart TV tehnoloģija strauji iegūst popularitāti, tāpēc mēs to varam atklāt lielākajā daļā jauno televizoru.


Multimediji

Neraugoties uz USB, vada esamību vai DLNA standarta esamību, vērts pārbaudīt, kādi ir atbalstītie multimediju failu formāti. Vispopulārākie formāti – vob, avi, rmvb, mov, DivX, mpeg, mp4.

Kam var nepievērst uzmanība izvēloties televizoru?

Biezums un svars. Neraugoties uz to, ka daudzi vēlas savā mājoklī modernu un ļoti plānu televizoru, pašiem ierīces izmēriem ir sekundāra loma. Vispirms jau vajadzētu pievērst uzmanību atainojamā attēla kvalitātei, bet televizora ārējam izskatam, korpusam un biezumam nav tik ļoti nozīmīga loma.

Kontrasta koeficients. Tieši no tā ir atkarīgs, kādā veidā tiks atainotas spilgtās un tumšās zonas. Jo lielāka ir tā vērtība, jo krasāks būs attēls. Taču kontrasta problēmai ir cits raksturs. Nepietiek ar to, ka tas ir divu veidu (statisks un dinamisks), bet arī ražotājiem nav pienākums izmantot identiskas metodes tā mērīšanai. Tas nozīmē, ka mēs nevaram salīdzināt kontrasta koeficienta vērtības divu dažādu ražotāju sakarā. Taču Jūs varat salīdzināt divus līdzās esošus modeļus vai vadīties pēc apraksta tekstiem, kas atrodami profesionālajos žurnālos vai interneta vietnēs.

sieviete viesistaba sez pie maza televizoragimene sez pie liela televizora un skatas futbolu

Kādu televizoru ražotāju būtu ieteicams izvēlēties? Kāds ražotājs un kāds preču zīmols ir vislabākais? Kāds ir vislabākais televizors? Un kurš no tiem ir vispopulārākais? Vispopulārākie televizoru ražotāji ir Samsung, LG, Philips, Panasonic, Sharp, Sony, Thomson, Toshiba, Funai, Orion, Hyundai, Manta Multimedia. Katrs no šiem nosauktajiem ražotājiem piedāvā gan labākus, gan arī sliktākus televizoru variantus. Dažām televizoru sērijām (līnijām) ir daudz augstāka kvalitāte, dažām – daudz zemāka. Iepazīstieties ar mūsu veikala televizoru reitingu un tas atvieglos Jums piemērota televizora izvēli.

Īss apkopojums, izvēloties TV:

Pirms televizora izvēles ir svarīgi iepriekš izlemt par dažām lietām, kas var ievērojami paātrināt izvēli un izvēlēties piemērotāko variantu:

  1. Mērķis. Izlemiet, kur televizors stāvēs un kādas funkcijas tas veiks. Šī informācija palīdzēs Jums pieņemt turpmākus lēmumus gan par televizora izmēru, gan tā funkcijām.
  2. Diagonāles garums vai televizora izmērs. Šis parametrs lielākoties būs atkarīgs no atrašanās vietas, kuru esat plānojis jaunajam pirkumam. Ir svarīgi atcerēties, ka lielāka ierīce ne vienmēr nozīmē labāku attēlu vai ērtāku skatīšanos. Tas viss ir atkarīgs no telpas, attāluma līdz televizoram un, protams, paša televizora izšķirtspējas.
  3. Tehnoloģijas un funkcijas ir svarīgs aspekts tiem, kas plāno izmantot visas televizora iespējas, taču, ja vakarā jāskatās tikai ziņas un nedēļas nogalē filma, tad investēt 3D vai SMART TV tiešām nevajadzētu.
  4. LCD, LED, QLED vai OLED. Tie ir ne tikai līdzīgi saīsinājumi, bet arī viena no galvenajām tēmām, izvēloties televizoru, jo tas ietekmē gan ierīces kvalitāti, gan cenu. LED un LCD ir piemēroti tiem, kas nevēlas pārmaksāt un kuriem nevainojama kvalitāte nav svarīgākais aspekts. QLED vai OLED apmierinās pat visprasīgāko patērētāju cerības.
  5. Cena. Izlemiet, cik daudz esat gatavs maksāt par jaunu televizoru. Nav noslēpums, ka cena parasti atspoguļo televizora funkcionalitāti, izmērus un tehnoloģiju.

gimene sporto pie televizora

Televizori līdz 230 EUR. Šie ir vienkāršākie modeļi ar pamatfunkcijām. Šajā kategorijā neatradīsiet lielas diagonāles vai tehnoloģiski progresīvas ierīces.Vispiemērotākā izvēle ir 32 collu televizors ar standarta "HD Ready" vai "Full HD" izšķirtspēju. Lielākajai daļai modeļu nav papildu funkciju, lai gan ir televizori, kas var reproducēt 3D saturu.

Televizori līdz 460 EUR. Lielākā televizoru izvēle ir 40-50 collu diapazonā. Šajā kategorijā Jūs atradīsiet LCD un LED televizorus ar vairākām papildu funkcijām, tostarp 3D un Smart TV.

Televizori līdz 685 EUR. Tā kā mūsu rīcībā ir 685 eiro budžets, mums ir arī liela izvēle. Šajā kategorijā jau ir pietiekami daudz televizoru, kuru ekrāni ir lielāki par 50 collām un rāda HD kvalitāti, vai arī nedaudz mazāki ekrāni ar 4K izšķirtspēju.

Pircējiem patika šis ieraksts

4.2/5
46 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?