Noderīgi padomi

Labākās veļas mašīnas: kā tās izvēleties (un kādas pirkt 2022. - 2023. gadā)

Plaša izvēle veļas mašīnām
27 12 2022
velas mazgajama masina musdienu vannas istaba

Veļas mašīnas ir jāmaina diezgan reti, tāpēc, kad pienācis laiks iegādāties veļas mašīnu, atklājas, ka dažādas veļas mazgājamās mašīnas pieejamas daudzveidīgā izvēlē. Mainīgie tirgus piedāvājumi liek rūpīgi pārdomāt, kuru veļas mazgājamo mašīnu izvēlēties, taču, rūpīgāk apskatot to pamata specifikācijas un aplūkojot labākos modeļus, pieņemt pareizo lēmumu būs vieglāk.

meita un mate izbauda velas mazgasanu

Labākās veļas mazgājamās mašīnas: kādu pirkt un kas ir jāņem vērā?

Lai palīdzētu Jums izvēlēties veļas mašīnu, vispirms vajadzētu apskatīt to būtiskākās īpašības.

Veļas mazgājamās mašīnas tips

Ir divi galvenie veļas mazgājamo mašīnu veidi:

Pusautomātiskās veļas mazgājamās mašīnas

Kā jau norāda pats nosaukums, šāda veida veļas mašīnām ir nepieciešama arī mūsu "iejaukšanās", jo ne visi procesi notiek automātiski. Vairumā gadījumu šīm vienībām ir divi atsevišķi konteineri - viens mazgāšanai, izmantojot piemērotus mazgāšanas līdzekļus, un otrs skalošanai, tāpēc, izvēloties šādu veļas mašīnu, jāapzinās ierīces trūkumi - Jums drēbes jāpārvieto no mazgāšanas uz skalošanas konteineru, turklāt arī izgriešanas funkcija var nedarboties tik pilnvērtīgi, kā vēlētos.

Tomēr šādai veļas mašīnai ir arī priekšrocības: tai nav nepieciešama sarežģīta santehnika, tāpēc to var viegli pārvietot no vienas vietas uz otru, piemēram, studentu kopmītnē vai dārza mājā. Turklāt pusautomātiskās veļas mazgājamās mašīnas maksā mazāk un bieži vien arī patērē daudz mazāk ūdens un enerģijas.

Automātiskās veļas mazgājamās mašīnas

Mēs esam pieraduši redzēt šādu veļas mašīnu gan savās, gan draugu mājās. Visi mazgāšanas procesi tiek veikti vienā tvertnē, tāpēc nav nepieciešams darīt vairāk par atbilstošās programmas izvēlēšanos. Turklāt, lai arī dārgākas, automatizētās veļas mazgājamās mašīnas ietaupa enerģiju un var piedāvāt daudz vairāk funkciju. Tomēr tām būs jāparedz fiksēta atrašanās vieta un jāpieslēdz savienojums jau iepriekš.

Iekraušanas metode

Veļas mašīnas tiek iedalītas arī atkarībā no tā, kā mēs tajās varam ievietot veļu:

  • Veļas mašīnas ar augšējo ielādi ir īpaši piemērotas, ja veļas mašīna ir jānovieto starp citām mēbelēm un ierīcēm, un, ja arī avārijas gadījumā ir jāatver durvis, ūdens neizplūst uz grīdas. Šajā gadījumā arī ierīces vadības panelis atrodas augšpusē. Vērtējot veļas mašīnas, kuras ir ielādējamas no augšpuses, tāpat jāņem vērā ne vien ierīces izmērs, bet arī dziļums.


  • Veļas mašīnas, kuras ir ielādējamas no priekšpuses - ar frontālo ielādi - nodrošinās papildu vietu glabāšanai, jo veļas mazgājamās mašīnas augšdaļu varēs izmantot dažādu priekšmetu glabāšanai. Šajā gadījumā vadības panelis arī parasti atrodas ierīces priekšpusē. Izvēloties veļas mašīnu, svarīgi pārliecināties, ka, piemēram, durvis netiks aizsprostotas, kad tās tiks atvērtas. 


Joprojām pastāv mīti, ka dažādi slodzes veidi ietekmē veļas mašīnu darbību vai pat pašu mazgāšanu, taču tehnikas attīstība un apņēmīgie ražotāji ir atrisinājuši šīs problēmas. Tāpēc izvēloties Jums jāņem vērā nevis tipa, bet konkrēta modeļa parametri.

sieviete liek netiru apgerbu velas masina

Veļas mazgājamās mašīnas izmērs un ietilpība

Lai jaunā veļas mazgājamā mašīna patiešām ietilptu telpā, ir ļoti svarīgi iepriekš zināt, cik daudz vietas Jūs varat atvēlēt šai vienībai. Izmēru dažādība ir pietiekama, lai atrastu modeli arī ļoti nelielai telpai - viss, kas Jums jādara, ir jāizvēlas ērta vieta, kur novietot veļas mašīnu, un jāveic vienkāršus un precīzus mērījumus.

Pēc tam jāņem vērā maksimālais veļas daudzums, ko vēlaties mazgāt vienā mazgāšanas reizē. Tas ir atkarīgs no tā, cik bieži un cik daudzi cilvēki mazgās veļu. Ja Jūs dzīvojat viens vai divatā, vajadzētu pietikt ar veļas mazgājamo mašīnu, kur var ielikt drēbes līdz 5 kilogramiem, bet, ja ģimenes locekļu skaits ir trīs vai četri, ir vērts padomāt par ierīci, kur vienlaicīgi var mazgāt 5 - 6 kilogramus drēbju. Tomēr, ja lietotāju skaits ir vēl lielāks, attiecīgi jāizvēlas vienība ar vairāk nekā 6 kilogramu ietilpību. 

Noderīgas funkcijas

Tas nav nekas jauns, ka veļas mazgājamo mašīnu funkcionalitāte ir atšķirīga, un arī tas var palīdzēt saprast, kā izvēlēties piemērotāko sadzīves tehnikas risinājumu. Šeit ir dažas no noderīgajām funkcijām:

  • Žāvēšanas funkcija ļauj efektīvi veikt žāvēšanas procesu bez papildu žāvēšanas aprīkojuma iegādes. Tam ir savas priekšrocības, jo papildus nav vajadzīgs pirkt žāvētāju - tāda funkcija jau piemīt veļas mašīnai.


  • Viegla gludināšana – šī funkcija nodrošina to, ka pēc mazgāšanas apģērbu, iespējams, nebūs nepieciešams gludināt. 
  • Dozators neļaus veļas pulveri ievietot par daudz - veļas mašīna mazgāšanas līdzekļus ņems tik daudz, cik mazgāšanas laikā tas ir nepieciešams. 
  • Novēlota veļas mazgāšana palīdz plānot laiku, paredzot novēlotu veļas mašīnas palaišanu, tādējādi izvairoties no sasmakušu apģērbu smakas.
  • Maksimālas higiēnas programmas, ja tās tiek pakļautas tvaika vai īpaši augstas temperatūras iedarbībai notīrīs visas baktērijas un alergēnus. Tas ir īpaši ieteicamas cilvēkiem ar jutīgu ādu.
  • Ekonomiskas programmas var ietaupīt pulveri, ūdeni un elektrību.

Citi svarīgi parametri

Apsverot, kuru veļas mašīnu izvēlēties, jāņem vērā arī šādas īpašības:

  • Apgriezienu ātrums. Jo lielāku apgriezienu skaitu veiks veļas mašīnas centrifūgas bunga, jo mazāk slapju apģērbu no tās izņemsiet. Izvēlēties piemērotu centrifūgas ātrumu un pievērst uzmanību tās apgriezieniem minūtē ir īpaši svarīgi, ja neplānojat izmantot papildu veļas žāvētāju. Tiesa, šajā gadījumā ir svarīgi paturēt prātā maksimālo ietilpību, taču jāatceras, ka centrifūgas ātrums pielāgojams katrai mazgāšanai atsevišķi, atkarībā no Jūsu vajadzībām.
  • Enerģijas klase. Lai gan iepriekš tā tika atzīmēta no "D" līdz "A +++", tagad tā ir aizstāta ar klasēm no A līdz G. Jo tuvāk ir burts ir alfabēta sākumam, jo ​​mazāk enerģijas patērēs Jūsu jaunā ierīce.
  • Mazgāšanas un izgriešanas klases. Šīs īpašības, dalītas no “A” (labākā) uz “G” (sliktākā), sniedz priekšstatu par to, cik labi Jūsu veļa tiks mazgāta un izgriezta, kāds būs centrifūgas darbības ātrums.
  • Troksnis. Ar mazāku decibelu skaitu veļas mazgājamā mašīna darbosies daudz klusāk. Dažās vienībās ir arī klusās mazgāšanas programmas, kas ir īpaši svarīgi lietošanai vēlu vakarā vai agri no rīta. 
  • Zīmols. Šo ierīču kvalitāte un uzticamība ir atkarīga no ražotāja. Ja ir grūti izlemt, uzziniet, kura zīmola veļas mazgājamās mašīnas ir vislabākās.

moderna velas masina vannas istaba

Kādu veļas mazgājamo mašīnu pirkt šajā gadā?

Kad ir skaidrs, kā izvēlēties veļas mašīnu, laiks aplūkot, kādas ir labākās piedāvājumā esošās veļas mazgājamās mašīnas. Tas palīdzēs izvēlēties Jums piemērotāko modeli.

Beko WUE6512BWW

Šī veļas mazgājamā mašīna var piedāvāt daudz priekšrocību ikvienam, kurš novērtē efektivitāti un dzīvo aktīvu dzīvi. „Steam Cure“ tehnoloģija garantē nevainojamu kvalitāti – apģērbs pēc mazgāšanas izskatās kā jauns, ir mīkstas un nav saburzīts. Pat ja veļa tiek atstāta pēc mazgāšanas, tā ir pasargāta no saburzīšanās. Šis modelis piedāvā arī programmas, kas ir pielāgotas vilnas vai āra apģērba kopšanai, taču varat būt pārliecināti – Jūs noteikti atradīsiet vēl vairāk priekšrocību.

AEG L7FEE68S

Var teikt, ka šī veļas mazgājamā mašīna ir izstrādāta tāda veidā, lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību Jūsu apģērbam un ļautu tam pēc iespējas ilgāk izskatīties kā jaunām – tieši šo iemeslu dēļ, mēs to redzam starp labākajām. Mazgāšanas laikā izmantotie tvaiki noņem no apģērba nepatīkamās smakas un burzījumus, tāpēc to būs jāgludina daudz retāk. Turklāt, liela uzmanība tiek pievērsta enerģijas un ūdens taupīšanai – apģērbs tiek automātiski nosvērts un attiecīgi tiek izvēlēts piemērotākais cikls.

Whirlpool FFB 7238 BV EE

Šī veļas mazgājamā mašīna automātiski pieņems lēmumus par programmu, pamatojoties ne tikai uz veļas daudzumu, bet arī uz netīrības līmeni. Ir vērts pieminēt arī invertora motoru, kas nodrošinās ierīces klusu darbību un ilgmūžību. Un, ja Jūs steigsieties, varēsiet izvēlēties „Steam Refresh“ programmu – tad apģērbs ar tvaika strūklas palīdzību tiks atsvaidzināts tikai divdesmit minūšu laikā un Jūs izvairīsieties no mazgāšanas.

Beko WUE 8633 XST

Šī uzņēmuma veļas mazgājamās mašīnas ir zināmas kā vienas no uzticamākajām, tāpēc nav pārsteigums, ka šo zīmolu TOP sarakstā esam redzējuši jau vairākās reizes. Šajā modelī izmantojamā „AquaFusion“ tehnoloģija ietaupa mazgāšanas līdzekļus, savukārt „Hygiene+“ efektīvi sterilizē audumus. Šeit Jūs atradīsiet arī unikālo programmu "Sports" aktīviem cilvēkiem, taču arī bez šīs programmas ir daudz dažādu iespēju, kas atbilst dažādām vajadzībām.

Electrolux EW6S404W

Šī kompaktā veļas mazgājamā mašīna ar 4 kg veļas ietilpību pielāgosies Jūsu dzīvesveidam, un varēs atrast savu vietu pat mazākajās telpās. Izmantojot „Eco TimeManager“, varēsiet pielāgot cikla laiku atkarībā no tā, cik daudz laika Jums ir. Šis modelis noteikti patiks arī tiem, kas augsti novērtē efektivitāti: viedie sensori var samazināt programmas ilgumu, ūdens un enerģijas patēriņu. Mazgāšana paliks efektīva, bet audumi tiks vēl mazāk bojāti ar mazgāšanu.

Beko WUE6511XWW

Ne vienu vien reizi šajā TOP sarakstā minētās preču zīmes veļas mazgājamā mašīna īpašu uzmanību piesaista savas pieņemamās cenas dēļ. Ja vēlaties izbaudīt visaugstāko energoefektivitāti, daudz neieguldot, Jums patiešām vajadzētu padomāt par šādu modeli. Un ne tikai tāpēc: „Aqua Wawe“ sistēma garantēs maigu, bet tajā pašā laikā efektīvu mazgāšanu, un starp 15 dažādām programmām Jūs noteikti atradīsiet tādu, kas piestāvēs tieši Jūsu veļas audumiem. Ātra, ekonomiska mazgāšana, atliktais mazgāšanas starts – šīs ir tikai dažas no priekšrocībām, kuras Jūs varēsiet izmēģināt.

Samsung WD8NK52E0ZW/LE

Gandrīz galvenā uzmanība tiek pievērsta šīs veļas mazgājamās mašīnas burvīgajam dizainam, taču esiet droši – tas vēl nav viss, ko šis modelis spēj piedāvāt. Ierīce, kas vienā reizē ļauj mazgāt pat līdz 8 kg apģērba, piedāvā arī žāvēšanas funkciju, tāpēc Jūsu veļa tiks pilnībā aprūpēta. Iespējams, ka visvairāk ir vērts izcelt unikālo burbuļu tehnoloģiju – mazgāšanas rezultātā mazgāšanas līdzeklis tiek pārvērsts burbuļos, kas spēj vēl labāk iekļūt audumu šķiedrās. Tas daudz efektīvāk noņem netīrumus, samazina enerģijas patēriņu un aizsargā apģērba krāsu un tekstūru.

Electrolux EW7W447W

Šis modelis var piedāvāt ne tikai mazgāšanas, bet arī žāvēšanas funkciju – ja esat apsvēruši arī šādas ierīces iegādi, ar šo ierīci Jums būs abas iespējas. Bet šeit Jūs atradīsiet arī vairāk viedu programmu, kas atvieglos šo procesu. Piemēram, pateicoties „SensiCare“ tehnoloģijai, veļa tiks nosvērta un atbilstoši tiks izvēlēts optimālais mazgāšanas laiks, bet „DualCare“ pielāgos mazgāšanas ciklu atbilstoši auduma tipam. Maksimālā slodze ir 7 kilogrami, tāpēc to var pielāgot pat lielākas ģimenes vajadzībām.

Beko HTV8746XF

Vēl viena Beko veļas mazgājamā mašīna spēj piedāvāt daudzas no iepriekš minētajām programmām un tehnoloģijām, tāpēc to ir vērts pieminēt starp labākajām. Turklāt ir vērts izcelt "S" formas sienu, kas vēl vairāk samazina vibrāciju. Šis modelis spēj izmazgāt 8 kg un izžāvēt 5 kg veļas. Arī programmu pārpilnība Jums neliks vilties – tās ir piemērotas gan tiem, kas steidzas, gan tiem, kas sapņo par perfektu jutīgo audumu kopšanu.

LG F2WN2S6S6E

Pēdējā veļas mazgājamā mašīna šajā TOP sarakstā, bet tā noteikti ir pelnījusi būt starp labākajām, ir LG veļas mazgājamā mašīna, kas ļaus izbaudīt vēl augstāku higiēnas līmeni – pateicoties „Steam“ tehnoloģijai, kas efektīvi noņem pat 99,9% alergēnu. Jūs izbaudīsiet arī jūtīgu audumu kopšanu: iestatot veļas svaru un auduma maigumu, tiks izvēlēta optimālākā bungu kustība. Šīs ierīces izskatu arī ir vērts pieminēt – elegants dizains izrotās jebkuru telpu.

moderns velas telpas interjers

Ar tik bagātīgu šo ierīču daudzveidību Jūs noteikti varēsiet viegli izlemt, kuru veļas mazgājamo mašīnu iegādāties. Apsveriet, kādas tehnoloģijas Jums ir vissaistošākās, un sekojiet iepriekš minētajiem padomiem – tad Jūsu jaunā ierīce Jums noteikti neliksi vilties!

Pircējiem patika šis ieraksts

4.3/5
53 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?