Noderīgi padomi

Izvēlne

Ādas kopšana vēsākā laikā

Plaša izvēle sejas kosmētikai
17 10 2022
sieviete izmanto sejas kremu auksta laika

Laika apstākļiem paliekot aukstākiem, visticamāk, mēs saskaramies ar ādas problēmām - tā kļūst rupjāka, jutīgāka un mazāk dinamiska. Tomēr, ja mazliet pielāgojat ādas kopšanu, no tā visa jūs varat izvairīties arī rudenī un ziemā. Viss, kas jums jādara, ir jāpalīdz tai pielāgoties temperatūras izmaiņām - te palīdzēs daži efektīvi ādas kopšanas padomi.

Kā kopt sejas ādu aukstā laikā? 

Var droši apgalvot, ka ādas kopšana rudenī un ziemā ir gandrīz vissvarīgākā - tieši āda visvairāk var ciest no krasajām temperatūras maiņām un aukstuma. Tomēr, ja atcerēsieties dažus vienkāršus noteikumus, jūs varēsiet aizmirst par negatīvajām sekām:

  • Mainiet sejas tīrīšanas līdzekli. Aukstajām sezonām ieteicams izmantot maigāku, krēmveida pieniņu, kas satur gan mitrinošas, gan barojošas sastāvdaļas. Papildus atsvaidzināšanai varat izmantot arī toniku, taču pārliecinieties, vai tas nesatur alkoholu, kas var vēl vairāk likt ādai izžūt. 

meitene tira seju ar sejas tirisanas lidzekli


  • Biežāk veiciet sejas tīrīšanas procedūras. Īpaši tas attiecas uz rudens sezonu, kad pēc sauļošanās vasarā parādās pigmentācijas plankumi un vairāk mirušu ādas šūnu. Ideālā gadījumā vismaz reizi nedēļā aukstajā sezonā jāveic skrubēšanas procedūras. Tas ietvers maskas, losjonus vai īpašus sejas tīrīšanas līdzekļus.

sejas tirisanas masina


  • Regulāri uzklājiet sejas maskas. Ar to palīdzību jūs nodrošināsiet ādu ar labvēlīgām vielām - šī procedūra jāveic vismaz 1-2 reizes nedēļā, atkarībā no jūsu iespējām. Lai bagātinātu ādu ar dažādiem komponentiem, katru reizi izmēģiniet jaunas maskas, taču ņemiet vērā, ka aukstajos gadalaikos labākā izvēle ir mitrinoši, barojoši un atjaunojoši produkti.

sieviete uzklaj sejas masku


  • Rūpīgi izvēlieties sejas krēmu. Kad laika apstākļi paliek vēsāki, jums, visticamāk, būs nepieciešami taukaini krēmi, kas palīdzēs ādai saglabāt mitrumu, taču šādus produktus vislabāk lietot ziemas sākumā. Rudenim labāk izvēlēties starpproduktus vai vismaz katru otro dienu sākt lietot taukainus krēmus ar labvēlīgām barojošām sastāvdaļām. Šādi produkti būs vislabāk piemēroti tiem, kuri daudz laika pavada ārpus telpām.


  • Nodrošiniet sejas aizsardzību. Kaitīgie saules stari var ietekmēt mūsu ādu pat tad, kad laika apstākļi kļūst vesāki, tāpēc pārliecinieties, vai jūsu jaunajam krēmam ir vismaz minimālais SPF filtrs. Ir arī vērts izvēlēties produktus, kas satur hialuronskābi un C un F vitamīnus - tie arī veicinās ādas aizsardzību.


Ādas kopšana citām ķermeņa zonām ziemā un rudenī

Ziemā un rudenī ne tikai sejas ādas kopšana ir svarīga - lai pilnībā parūpētos par ādu, ikdienas rutīnā jāiekļauj šādi rituāli:

  • Koncentrējieties uz lūpu kopšanu. Pēc temperatūras pazemināšanās lūpas sāk palikt sausas un plaisāt, tās ātrāk “izžūst” - lai novērstu šīs nepatīkamās sajūtas, jālieto barojoši un mitrinoši balzami, krēmi vai vazelīns. Vakaros ieteicams masēt lūpas ar zobu suku, jūs varat tās palutināt arī ar īpašām maskām.

sieviete uzklaj uz lupam lupu balzamu


  • Biežāk lietojiet eļļas uz ķermeņa ādas. Izvēloties šos līdzekļus, pievērsiet uzmanību mīkstinošajām un nomierinošajām sastāvdaļām. Jums vajadzētu arī izvairīties no karstu vannu izmantošanas, kas ādu var vēl vairāk sausināt - mēģiniet saīsināt šīs procedūras līdz apmēram 15 minūtēm vai izvēlēties karstākās ūdens temperatūru.

sieviete smere kermeni ar kermena ellu


  • Rūpējieties par rokām un kājām. Roku āda ir jāaizsargā no aukstuma, jābaro un jāmīkstina - labākā izvēle ir mitrinošie roku krēmi vai kāju krēmi (tie jālieto katru dienu), bet, iestājoties ziemai, naktī var lietot arī taukainus produktus. Jūsu kājām būs piemērots arī vieglāks krēms, kas arī var kļūt daudz tvirtāks nekā parasti.

sieviete uzklaj uz kajam kaju kremu


Visi šie padomi neaizņems daudz laika, bet nodrošinās, ka jūsu āda paliks spīdīga un veselīga pat lielākajā aukstumā. Apstrādājiet ādu ar minētajiem krēmiem un līdzekļiem biežāk, un jūs jau drīz pamanīsiet pirmos rezultātus!

Pircējiem patika šis ieraksts

5/5
3 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?