Lieldienu pica Tavās mājās!!

Tā tik ir ideja.. visa ģimene būs sajūsmā. Vari iet vieglo ceļu un vari veikt laikietilpīgo darbu pati, apskatīsim abus variantus un varēsi izvēlēties piemērotāko. Sākumā dalīsimies ar vieglo un ātro variantu lieldienu picai svētku pusdienām, turpināsim ar pilnā procesa apskatu lieliskas picas radīšanai mājas apstākļos, lai Tavam galdam ir visgardākā lieldienu svētku pica, kas neatstās ģimeni vienaldzīgu!

Vieglais ceļš šoreiz ir vēlēšanās ietaupīt laiku, uz picas mīklas pagatavošanu, tadā gadījumā var picu cept no mīklām, kuras ir pieejamas veikalos sauso maisijumu veidā un arī gatavas saldētas mīklas gan jau saceptas, gan svaigas vēl neceptas.

Laikietiplīgākā daļa picas pagatavošanai parasti ir mīklas raudzēšana un sastāvdaļu sagatavošana picas pildījumam.. Tātad šie ir tie darbi, kurus var paveikt iepriekš, lai svētku dienā paliek vairāk laika ripināt olas, mesties olu kaujās un citās Lieldienu aktivitātēs!

Pica Lieldienās var būt ar Tavas ģimenes iecienītāko pildījumu, taču tā var būt arī ar pārsteidzošu un izsmalcinātu garšas pildījumu. Lielisks risinājums ir padomāt par vairāku variāciju pildījumiem, tos izkārtojot uz picas pa daļām. Foto: Post Grad Problems

Turpinājumā 6 lieliski pildījuma salikumi uz picas Lieldienās:

  1. Nelielā bļodā samaisiet ķiplokus, piparus un 1 ēdamkarote (15 ml) eļļas. Ar maisījumu pārklāj picas mīklu. Pavasarīgai picai iesakam mīklas pamatni nosegt ar tomātu šķēlītēm, zaļajiem sīpoliem un garnelēm. Apber ar sieru, tad cep. Kamēr pica cepās samaisiet spinātus, krustnagliņas, endīvijas vai Romiešu salātus ar citronu sulu un eļļu bļodā. Pievienot pēc garšas piparus. Salātus liek uz karstas picas un nekavējoties pasniedz.
  2. Mīklu picai noklāj ar grauzdētu ķiploku – krējuma mērci, karamelizētiem sīpoliem, nedaudz mocarellas un Pekorīno siera (var aizstāt ar Parmezāna vai citu cieto sieru), pēc izņemšanas vēlreiz apbērt ar smalki rīvētu cieto sieru.
  3. Artišoki vai sparģeļi (iepriekš blanšēti) radīs pavasara noskaņu picai. Virspusi pārklājiet ar kūpināta laša šķēlēm un mascarpone sieru  un raudeni (Oregano).
  4. Apkaisa mīklu ar 1 tējkaroti estragonu. Tad garnē ar mocarellu un iecienītākajiem dārzeņiem. Apslaka ar eļļu un apkaisa ar šalotes (vai citiem) sīpoliem, sāli un pipariem. Virspusē noklāj ar Brie sieru.
  5. Tomātu mērci ar eļļu sajauc uz picas pamatnes un vienmērīgi noklāj tās virspusi, tad izkārto salami desu un apber ar sieru.
  6. Tomātu mērci ar eļļu sajauc uz picas pamatnes un vienmērīgi noklāj tās virspusi, uz tās novieto  arī dārzeņus papriku, brokoļus (iepriekš blanšētus) un pievieno Brie un mascarpone sierus. Arī virspusē var vietām uzlikt arī tomātu mērci un raudeni (Oregano).

Foto: Post Grad Problems

Mēs piedāvājam pagatavot rauga mīklas recepti, kas rūgst tikai 30 minūtes ledusskapī, turklāt tā ir vienkārša un ļoti garšīga. Turklāt cepot picu ar šo mīklu tā paliek samērā plāna. Cepjot to 220’C grādos cepeškrāsns apakšējos plauktos, tā kļūst kraukšķīga.

Rauga mīkla picai

Sastāvdaļas, kuras Tev būs vajadzīgas, lai pagatavotu mīklu vismaz divām cepampannām:

50g svaigā rauga (½ paciņas)

3 glāzes  milti

1 glāze  piens

200 g  sviests

1.5 ĒK  cukurs

šķipsna  sāls

Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.

100 ml silta ūdens (ne karstākā par 37’C un ne aukstākā par 34’C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem – noliec uz 15 minūtēm siltā vietā – kamēr redzēsi, ka raugs ir sācis augt (pacelsies putas).

Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pievieno pārējos miltus (var nesijāt) un izmīca apmēram 10 minūtes. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm (kad mīkla gatava, to atstāj ledusskapī un katru reizi izņem tieši tik cik vajadzīgs. Ja mīklu pagatavoji iepriekšējā vakarā, tad pa nakti atstāj mīklu ledusskapī.

Foto: Post Grad Problems

Izdevušos svētkus vēlot,

Tava xnet.lv komanda

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.