Noderīgi padomi

Sieviešu apavu ceļvedis: 18 populārākie stili

Sieviešu apavi plašā izvēlē
21 02 2024
sшуviete izvelas, kurus apavus uzvilkt

Vai Jūs meklējat ērtus ikdienas apavus, vai varbūt elegantus apavus darbam vai augstus papēžus ballītei? Kādi ir populārākie apavu stili, kā tie atšķiras un kādus apģērbus ar tiem varat apvienot, lasiet detalizētajā ceļvedī. Atklājiet stilu, kas vislabāk atbilst Jūsu dzīvesveidam.

sieviesu apavu veidi

Ērti ikdienas apavi

Čuka zābaki (angliski Chukka boots)

Zema papēža zābaki ir izgatavoti no gludas vai virpotas ādas (zamšādas). Apavu auklām parasti ir divas vai trīs atveres. Zole ir no gumijas, gluda. Īpaši ērta izvēle atpūtai.

bruni cuka zabaki un aksesuari

Kam tie būs piemēroti?

Ikdienas biksēm un džinsiem, platiem svārkiem, mīkstam un ērtam džemperim, jakai vai pavasara mētelim.

Čelsija zābaki (angliski Chelsea boot)

Cieši pieguļoši, augstpapēžu zābaki ar papēdi. Apaviem ir elastīga josla sānos un apaļa priekšpuse. Stilīga izvēle vēsam laikam.

melnas celsija tipa zabaki sievietem

Kam tie būs piemēroti?

Džinsiem, džemperiem, T - krekliem un kreklu jakām, stieptām vai īsām. 

Oksfordas stila kurpes (angliski Oxford shoes)

Klasiskas šņorējamas kurpes ar apaļu priekšpusi, zemu papēdi vai bez papēža. Diezgan slēgtas, mēle gandrīz slēpjas zem šņorēm.

sieviete tumsas oksforda tipa kurpes

Kam tie būs piemēroti?

Pieguļošiem vai boyfriend stila džinsiem, īsām biksēm, īsiem svārkiem un kleitām.

Monki (angliski Monk shoes)

Cieši pieguļoši, slēgta tipa apavi bez šņorēm, ar vienu vai divām sprādzēm. Papēdis zems, apaļa priekšpuse, nedaudz konusveida. Izgatavoti no ādas.

melnas sieviesu monki kurpes

Kam tie būs piemēroti?

Pieguļošiem džinsiem, T-krekliem, sieviešu ādas jakām.

Brogi (angliski Brogue shoes)

Slēgtas šņorējamas kurpes, zems papēdis, apaļa, nedaudz konusveida priekša. Parasti šūti no cietas ādas, apmales priekšpusē vai sānos, dekoratīvas bedrītes. Mēle gandrīz slēpjas zem apavu auklām.

melni sieviesu brogi

Kam tie būs piemēroti?

Gan atpūtai, gan svinīgam apģērbam. Taisna piegriezuma biksēm, džinsiem, biksēm, kleitām, svārkiem, džemperiem, ādas jakām vai lietusmēteļiem.

Loaferi (angliski Loafers) 

Piestiprināti apavi ar apaļu priekšpusi, bez papēžiem, zole parasti ir ārkārtīgi zema vai pilnīgi gluda. Apavu priekšpusi var dekorēt ar sprādzi vai dažādām mežģīnēm.

zili loaferi blakus zalajai lapai


Kam tie būs piemēroti?

Dažāda garuma svārkiem, adītām kleitām, gariem džemperiem, džinsiem, klasiskām biksēm, šortiem.

Mokasīni (angliski Moccasins)

Viegli piemēroti, slēgti apavi, ar gumijas zoli. Izgatavoti no mīkstas ādas. Klasiskajiem mokasīniem ir caurdurta ādas siksna ap visu apavu, kas priekšpusē pāriet uz lenti.

divi spidigi mokasinu pari

Kam tie būs piemēroti?

Džinsiem, šortiem, Kapri stila biksēm, šortiem, T-krekliem, tunikām, polo krekliem, lietusmēteļiem vai gariem džemperiem.


Pārgājienu zābaki (angliski Hiking boots)

Apavi ar saitēm, augstām malām, lai atbalstītu pēdas stingrību. Apavi ir izgatavoti no ādas vai mitrumizturīga materiāla. Caurumi kurpju auklām parasti ir no metāla. Zole ir raupja. Ērtības labad tos var nēsāt arī kā ikdienas apavus.

sieviete izmanto pargajienu zabakus briva daba


Kam tie būs piemēroti?

Pie dažādiem ikdienas apģērbiem. Džemperiem, puloveriem, ikdienas vai džinsa krekliem, sporta biksēm, džinsiem, ikdienas jakām vai mēteļiem.

Sporta apavi (angliski Sneakers)

Īpaši ērti, viegli, ikdienas apavi. Lai gan agrāk sporta apavi neizskatījās labi, tagad tos var atrast visdažādākajās krāsās, stilos, uz platformas vai līdzenām zolēm. Šī ir viena no populārākajām apavu izvēlēm.

sieviete sporta apavos pie roza sienas

Kam tie būs piemēroti?

Visiem ikdienas apģērbiem.


Zābaki (angliski Ankle Boots)

Zābaki ir pilnībā noslēgti, augsti zābaki nosedz potītes. Var sasiet vai vienkārši aizvērt. Parasti auklas sākas zābaku vidū. Šī ir plaša apavu definīcija, kas ietver daudzus citus apavu stilus, piemēram, Čuka un Čelsijas zābakus un cita veida līdzīgus apavus.

sieviete pilseta melnos puszabakos

Kam tie būs piemēroti?

Pie dažādiem apģērba stiliem.


Garie zābaki (angliski Knee High Boots)

Tie ir apavi, kas var būt visdažādākie. Uz platformas, ar zemu vai augstu papēdi Līdz. augšstilbam vai ceļgalam. Parasti izgatavoti no dabīgas vai mākslīgas ādas.

sieviete pilseta pelekos augstos zabakos

Kam tie būs piemēroti?

Pieguļošām biksēm un džinsiem, dažāda garuma kleitām, vidēja garuma mēteļiem, gariem džemperiem, blūzēm ar augstu kaklu.


Elegantas kurpes

Augstas papēžu kurpes ar smailu papēdi (angliski Stilettos)

Šo apavu galvenā unikalitāte ir ārkārtīgi smails papēdis, kura augstums var būt no 10 līdz 25 cm. Parasti šādas kurpes ir izgatavotas no ādas. Vizuāli kāja ar šādiem apaviem izskatās šaurāka un graciozāka.

besas krasas augstpapezu kurpes ar smailu papedi

Kam tās būs piemērotas?

Iecienītām kleitām, svārkiem un svinīgām biksēm.

Augstpapēžu kurpes (angliski Pumps)

Klasiskas kurpes ar vidēju papēdi, slēgtas, bez dekoratīvām detaļām. Īsa, apaļa vai nedaudz konusveida priekšpuse. Augstpapēžu kurpes iedala arī sīkāk, parasti priekšpuse tām ir ārkārtīgi smaila, un papēdis var būt līdz 25 cm augsts un zems papēdis (angliski High heels) ar tikai 2-3 cm papēdi.

sieviete sarkanajas kurpes uz papeza pie loga

Kam tās būs piemērotas?

Biksēm, kleitām un svārkiem.


Mary Jane stila kurpes (angliski Mary Jane)

Apavi ar apaļu, slēgtu priekšu, papēdi, kas var būt dažāda augstuma. Galvenā atšķirīgā iezīme ir siksna, kas iet pāri kājai. Izgatavotas gan no ādas, gan auduma.

zalas kurpes uz augsta papeza merijas dzeinas stila


Kam tās būs piemērotas?

Dažādu stilu kleitām un svārkiem.

Vasaras kurpes

Mules stila apavi (angliski Mules)

Apavi ar atvērtu papēdi un slēgtu priekšpusi. Var būt gan ar papēdi, gan ar pilnīgi plakanu zoli. Īpaši ērta un eleganta apavu izvēle.

sieviete mules apavos sez uz kresla

Kam tie būs piemēroti?

Visām vasaras drēbēm.

Sandales sievietēm (angliski Sandals)

Ar atvērtu priekšpusi un papēdi. Tas var būt ar dažādu papēžu augstumu vai pilnīgi plakanu zoli. Izgatavotas no dažādiem materiāliem un ādas. Tie ir sasieti, ar sprādzēm, presēti - iespēju ir patiešām daudz.

sieviete pastaigajas pilseta sandales

Kam tie būs piemēroti?

Visām vasaras drēbēm.


Balerīnas (angliski Ballerinas)

Apavi ar zemiem papēžiem, ar apaļu vai konusveida priekšpusi. Dažu modeļu priekšpusē ir maza lente. Skaista un praktiska izvēle ikdienas apaviem.

kremkrasas balerinas


Kam tie būs piemēroti?

T-krekliem un šortiem, jebkura stila džinsiem, vasaras kleitām, svārkiem un formāliem kostīmiem.

Espadrilas (angliski Espadrilles)

Īpaši vieglas auduma kurpes ar zoli, kas dekorēta ar džutas auklām. Espadrilles var būt gan uz platformas, gan ikdienas slēgtas kurpes, gan sandales ar daudzām mežģīnēm.

spilgti rozas espadrillas vasarai un pavasarim


Kam tie būs piemēroti?

Vieglām vasaras kleitām, šortiem, gariem svārkiem, šortiem, platām tunikām.

Izvēloties apavus, vispirms ņemiet vērā komfortu. Neatkarīgi no tā, kādus apavus valkājat, neatkarīgi no tā, kā tie iekļaujas Jūsu garderobē, ja nejūtaties ērti ar tiem - Jūs arī neizskatīsieties labi. Nepareizi apavi maina gaitu, uzreiz varēs redzēt, ka apavi ir neērti. Izvēlieties tādus, kas atbilst Jūsu dzīvesveidam, kuros jutīsieties ērti, un tie būs atbilstoši Jūsu kājām. Daži cilvēki ar ārkārtīgi šauru pēdu nevarēs valkāt augstpapēžu kurpes - tumšus un šaurus zābakus. 

Liela nozīme ir arī apavu ražotājam, starp Latvijas iedzīvotājiem iecienīti ir Ecco, Geox, Timberland, Rieker apavi u.c.

Pircējiem patika šis ieraksts

3.8/5
9 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?