Noderīgi padomi

Palīgierīces vecākiem cilvēkiem

09 08 2021
laimigi pensionari kopa pastaigajas

Mēs cienam vecākus un vecvecākus, mēs izvēlamies būt krietni cilvēki, lai rūpētos par saviem senčiem. Viņi pat nenojauš, ka mēs ar mīlestību un rūpēm iedomājamies par viņiem, pat ja nepiezvanam saviem tuviniekiem ikdienas steigā.

Taču ir kāds labums, mēs varam painteresēties, kas mūsu mīļajiem vecākiem un vecvecākiem varētu noderēt, lai uzlabotu viņu ikdienu. 

meita palidz mammai gados

Asinsspiediens un sāpes kājās

Vecmammas mums ir zelts, tās rūpē mums jaunajiem par siltām zeķēm ziemā un ievārījumu dažādību, kādus nevienā lielveikalā nenopirksiet. Viņas ir sabiedrības dvēseles, pozitīvas un bieži smaidīgas. Pēc viņu noskaņojuma nemaz nevar noteikt tieši cik bieži viņām ir jāapmeklē ārsts un cik medikamentu jālieto.

Vecmāmiņas atklāj, ka viņas arī, ja labi jūtās, mēra assinspiedienu vismaz vienu reizi pāris dienās, sekojot līdzi pulsam un sirds ritmam, lai ārstam varētu nodot informāciju, par to cik stabils ir viņu paaugstinātā asinspiediena stāvoklis un varētu monitorēt uzņemamo zāļu daudzumu. Tādēļ visnotaļ noderīga dāvana vecmāmiņām ir asinsspieda mērītāji.


Tādas kaites kā sāpes kājās pieklājīgam vecumam piedien un tam palīdz atsāpinošās smērītes. Ārsti varētu ieteikt vecmammām piemērotus vingrinājumus kāju tonusam, toties spieķus mēs varam sagādāt paši, lai atvieglotu augšup ceļu pa kāpnēm vai jebkādu citu pārvietošanos.

 

Atvieglota iepirkšanās un dzirdes uzlabošanai

Opji ir lāga cilvēki, ar pamatīgu darba stāžu visā mūža garumā. Pensijas apmērs gan par to neliecina, taču opji ir ļoti praktiski cilvēki, kuri ir iemācījušies dzīvot ar to kas ir. Taču mums nav ne mazākās saprašanas, kā viņš vēl pamanā uz svētkiem “kūkai” naudiņu uzdāvināt!

Pēc dabas opji ir humora un sarkasma vadlīniju avoti. Viņi tieši pateiks visu un tā, lai aizķerās! Viņu humora izjūta ir ļoti viegli uztverama, turklāt opju skatījums uz apkārtējo pasauli un notikumiem ir pieredzes bagāts un pamācošs. Kādas gan iekārtas vēl var būt noderīgas cilvēkiem pirmspensijas un pensijas vecumā?

Veci cilvēki bieži vien uz veikalu ikdienā dodas ar iepirkumu somu uz riteņiem, jo ikdienā pārvietojās ar kājām un nav vairs spēka tik daudz, lai nestu visu smagumu rokās. Tā pat arī ar vecumu pasliktinās dzirde un rodas nepieciešamība lietot dzirdes pastirpinātājus

 

Vēl veciem cilvēkiem īpaši ziemā noderētu apsildāmā sega vai zābaki, jo arī siltā telpā, viņiem mēdz būt grūti iemigt, jo ir sajūta, ka kājas salst.

 

Kuras no 220.lv pieejamajām precēm noderētu Jūsu senčiem? Interneta veikals 220.lv piedāvā saviem klientiem iegādāties dažādas iekārtas un preces veselībai un labsajūtai plašā klāstā!

virietis brauc ar velosipedu

Pircējiem patika šis ieraksts

5/5
5 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?