Noderīgi padomi

Idejas Ziemassvētku dāvanām

Plaša izvēle Ziemassvētku rotājumiem
10 11 2022
zelta davanas un eglites rotajumi uz balta galda

Ziemassvētku dāvanu idejas ir gandrīz vislielākās rūpes, kas mūs sagaida katru gadu. Ko un kam dāvināt, cik tērēt, kā būt oriģinālam – šie ir tikai daži no galvenajiem jautājumiem, kas mums parasti neliek mieru. Tomēr, lai svētku laiks šogad būtu mierīgāks, esam sagatavojuši Jums padomus, kuriem vajadzētu atvieglot Ziemassvētku dāvanu sagādāšanu. Šeit Jūs atradīsiet visu nepieciešamo, lai sagādātu labākās Ziemassvētku dāvanas.

daudz ziemassvetku davanu uz koka galda

Ko dāvināt Ziemassvētkos sievietēm?

Jautājums par to, ko vēlas sievietes, joprojām tiek plaši apspriests, tāpēc dāvanu sagādāšana viņām, kļust par ievērojamu problēmu. Tomēr šis uzdevums noteikti ir pārvarējams – sāciet ar to, kādas attiecības vai radniecība Jūs saista:

  • Mamma. Apsverot, kā viņu pārsteigt, mums bieži nākas ilgi un citīgi prātot – it īpaši, ja tava mamma saka, ka viņai nekas nav vajadzīgs, un vislabākā dāvana ir laiks, kas pavadīts kopā ar tevi. Tomēr Jums vajadzētu padomāt par viņas vaļaspriekiem un personību: uzziniet, kādas ir populārākās dāvanas mammai.

meita davina mammai ziemassvetku davanu

  • Vecmāmiņa. Mēs viņu arī visvairāk iepriecinām ar savu vizīti, bet vēl labāk, ja šī vizīte neiztiek bez noderīgām dāvanām. Padomājiet par to, kas viņas dzīvi padarītu vēl ērtāku, veselīgāku vai laimīgāku. Mūsdienās ir iespējams izmantot dažādas viedās tehnoloģijas, tomēr šīs nav vienīgās ievērības cienīgās dāvanas vecmāmiņai – esam sagatavojuši Jums vēl vairāk ideju.

vecmamina un mazmeita apmainas ar ziemassvetku davanam pie egles

  • Māsa. Šajā gadījumā ir ļoti svarīgi ņemt vērā māsas vecumu: galu galā pusaudžiem un pieaugušām sievietēm parasti patīk pavisam dažādas dāvanu idejas. Protams, Jūs noteikti nekļūdīsieties, ja nopirksiet kaut ko no skaistumkopšanas līdzekļiem, bet, ja vēlaties sagādāt vēl lielāku pārsteigumu, uzziniet, kādas dāvanas māsai parasti ir ļoti gaidītas.

masas apmainas ar ziemassvetku davanam

  • Meitene (draudzene). Esiet ļoti uzmanīgi - šajā gadījumā Jūsu izvēlēto Ziemassvētku dāvanu var saprast kā kāda veida ziņojumu, kas atspoguļo attiecības. Vislabāk ir izvēlēties variantu, kas atspoguļo meitenes intereses – tas parādīs, cik labi Jūs viņu pazīstat. Mēs esam izvēlējušies populārākās idejas, kādas dāvanas atstās uz meiteni vislielāko iespaidu.

puisis davina meitenei ziemassvetku davanu


Ja galu galā Jums Ziemassvētkos jāsveicina daiļā dzimuma pārstāve, kura nav minēta šajā sarakstā, vai vēlaties atklāt vēl vairāk ideju, skatiet noderīgus padomus rakstā: Dāvanas sievietēm.

Ziemassvētku dāvanu idejas vīriešiem

Šķiet, ka ar vīriešiem viss ir daudz vienkāršāk. Viņiem patīk gan jautras, gan modernās tehnoloģiju izvēles, kas bieži tiek pieminētas, apspriežot populārākās Ziemassvētku dāvanas vīriešiem. Tomēr, ja vēlaties, lai Jūsu dāvana būtu pietiekami personīga, atkal vajadzētu apsvērt, kādas attiecības vai radniecība Jūs saista:

  • Tētis. Nemaldīsimies, sakot, ka daudzi vīrieši ir ļoti entuziastiski noskaņoti, kad runa iet par viņu vaļaspriekiem – ja zinat, kas patīk Jūsu tētim, tad Jums noteikti nebūs ilgi jālauž galva, izvēloties dāvanu. Bet, katram gadījumam, mēs iesakām arī pārbaudīt, kādas dāvanas tētim ir vislabākas.

meitene apsveic teti ziemassvetkos un pasniedz vinam davanu

  • Vectētiņš. Ir vērts daudziem vecvecākiem atgādināt, ka viņiem vajadzētu vairāk rūpēties par sevi un savu labsajūtu. Tomēr, ja vectētiņš, neskatoties uz savu vecumu, joprojām ir ļoti entuziastisks un enerģisks, padomājiet par viņa vaļaspriekiem un iecienītākajām aktivitātēm. Esam sagatavojuši dažas idejas, kādas dāvanas vectētiņam būtu gan interesantas, gan arī noderīgas.

mazmeita pasniedz davanu vectetinam

  • Brālis. Šajā gadījumā galvenā uzmanība jāpievērš brāļa vecumam – tad būs iespējams paredzēt, kurā kategorijā dāvanas ir jāmeklē. Protams, Jūs vienmēr varat iet pa vieglāko ceļu un nodrošināt viņam kādu ķermeņa kopšanas komplektu, bet Jūs noteikti nekļūdīsieties, ja rūpīgāk apskatīsiet, kādas dāvanas brālim uz viņu atstās vislielāko iespaidu.
  • Puisis (draugs). Izvēloties dāvanu mīļotajam, Jūs vienmēr vēlaties pielikt visas pūles – pat tad, ja tas Jūsu izvēli mainīs pavisam nenozīmīgi, vai nemainīs it nemaz. Šoreiz iesakām iet nestandarta ceļu un padomāt par to, kas Jūsu otru pusīti aizrauj visvairāk – pamatojoties uz šo informāciju, Jūs noteikti atradīsiet labāko dāvanu puisim.


Ziemassvētku dāvanu idejas bērniem

meitene priecajas par sanemto ziemassvetkos lielu plisa laci

Nav noslēpums, ka tieši mūsu atvasītes dzīvo vislielākajās svētku gaidās – lai viņus nepievilt, ļoti rūpīgi ir jāsaplāno arī bērnu Ziemassvētku dāvanas. Jūs sagaida trīs svarīgākie lēmumi:

  • Izvēlieties dāvanas bērniem vēl mājās. Ja pats audzināt atvasi, vai varbūt vēlaties iepriecināt radu vai tuvu draugu bērnu, vispirms ir jāņem vērā bērna vecums. Tas atvieglos to, kas šobrīd interesē Jūsu mazos – pamatojoties uz to, esam atlasījuši mūsu labākās dāvanas bērniem.


  • Padomājiet, kā iepriecināt klasesbiedrus un skolotāju. Gan skolās, gan bērnudārzos ir ierasts apmainīties ar dāvanām un, protams, – uzmundrināt ar dāvanu arī skolotāju. Izvēloties dāvanas bērniem, ieteicams ņemt vērā ne tikai viņu vecumu, bet arī dzimumu, bet skolotājam ir ieteicams dāvināt kādu praktisku lietu. Vairāk par to lasiet rakstā: Ziemassvētku dāvanas skolā / bērnudārzā.

berni skola apmainas ar ziemassvetku davanam un rotajumiem

  • Izlemiet, ko dāvināt pusaudžiem. Var teikt, ka šī ir – visneapmierinātāka dāvanu saņēmēju kategorija, kurai jebkura Jūsu izvēle noteikti nebūs gana laba. Lai gan tas nebūs viegli, ievērojot pamata padomus, Jums būs vieglāk izlemt, kādas dāvanas pusaudžiem būs vispiemērotākās.


Biznesa dāvanas Ziemassvētku laikā

Patīk mums tas vai nepatīk, bet Ziemassvētku dāvanas ir iecienītas arī darba vidē. Tas ir - lielisks veids, kā apsveikt labākos darbiniekus, lojālos biznesa partnerus un patīkami pārsteigt vadītāju un kolēģus. Šādos gadījumos bieži tiek izvēlēti dažādi sīkumiņi – ja esat nolēmuši izvēlēties šo variantu, mēs piedāvājam uzzināt, kādas simboliskās dāvanas tiek visvairāk novērtētas. Šīs dāvanas Jūs varēsiet pielietot ne tikai darbā, bet arī varēsiet pārsteigt radiniekus, ar kuriem komunkācija notiek diezgan reti.

simboliska davana kolegim uz galda blakus datoram

Dažādi oriģinālie lēmumi tiek pieņemti arī tad, kad pārsteigumi tiek veikti ar komandas dalībnieku palīdzību. Tad vissvarīgākā lieta, kas jāņem vērā, ir saikne, kas Jūs vieno – pēc šī kritērija mēs arī nodrošinam Jums idejas par to, kādas būtu labākās dāvanas kolēģiem. Un, ja Jūs pērkat Ziemassvētku dāvanas biznesa partneriem, priekšniekam vai darbiniekiem, tas prasīs nedaudz vairāk pūļu – tad ir vērts apskatīt, kādas biznesa dāvanas ir vispieņemamākās konkrētajā situācijā.


Ko vēl ir vērts zināt, izvēloties dāvanas?

Izvēloties Ziemassvētku dāvanas, šie padomi arī būtu jāņem vērā:

  • Esiet personalizēts. Lai arī mēs jau iepriekš daudzkārt pieminējām šo padomu, mēs vēlamies uzsvērt, ka visvairāk tiks novērtētas tās Ziemassvētku dāvanas, kas atspoguļos konkrētā cilvēka personību un hobiju. Ir īpaši svarīgi apsvērt, kādas dāvanas draugiem būs vispiemērotākās – mēs esam sagatavojuši Jums dažas ievērības cienīgas idejas. Tomēr, ja Jums ir jāsveicina mazie paziņas, šiem dāvanu meklējumiem būs jāupurē garas stundas – tad būs pietiekami uzzināt, kādas dāvanas atstās lielisku iespaidu uz ikvienu.

draugi sanaca kopa pie egles, lai apmainitos ar originalam davanam

  • Nebaidieties jokot. Jā, Ziemassvētku dāvanas var būt ļoti nopietnas, aizkustināt sirdi un atklāt jūtas, taču tās var būt arī jautras un pavisam nesaistošas. Šāda izvēle ir lieliski piemērota Jūsu mīļajiem un draugiem, kuriem ir lieliska humora izjūta. Ja Jūsu draugu vai radu lokā šādu cilvēku netrūkst, uzziniet, kādas oriģinālas dāvanas liks Jūsu mīļajiem plaši smaidīt.
  • Pievērsiet īpašu uzmanību detaļām. Rūpīgi izvēlēta dāvana ir pirmais solis, bet ne mazāk svarīgi ir tas, kā Jūs to iesaiņojat. Protams, Jūs vienmēr varat iegādāties Ziemassvētku dāvanu maisiņu, bet, ja vēlaties atstāt neizdzēšamu iespaidu, Jums vajadzētu ieguldīt šajā nodarbē nedaudz vairāk Jūsu laika. Par to vairāk lasiet rakstā: Iesaiņosim dāvanas kopā.
  • Iepriekš apdomājiet budžetu. Šis jautājums daudziem neliek mieru, tomēr šajā gadījumā viss ir atkarīgs no Jūsu finansiālajām iespējām. Aprēķiniet, cik daudz dāvanu Jums šogad būs nepieciešamas, un cik daudz Jūs varat iztērēt katrai no tām. Tomēr nevajadzētu pieņemt, ka tikai dārgas luksusa dāvanas var būt ievērības cienīgas. Mēs iesakām apskatīt, ar kādām ne visai dārgām dāvanām Jūs ļoti patīkami pārsteigsiet to saņēmējus.

simboliska davana ar rotajumiem stav uz svetku galda

Ievērojot visus šos padomus un iepazīstoties ar populārākajām izvēlēm, labāko Ziemassvētku dāvanu ideju meklēšana neaizņems ilgu laiku. Dāvanu sagatavošana patiesībā var sagādāt daudz prieka – nepieciešams tikai veltīt šim procesam pietiekami daudz laika. Jo ātrāk sāksiet, jo vairāk panāksiet!

Pircējiem patika šis ieraksts

4.1/5
7 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?