Noderīgi padomi

Kā izvēlēties blenderi?

18 05 2021
sieviete izmanto rokas blenderi lai pagatavotu kokteili

Blenderis ir lielisks virtuves palīgs ikvienai mājsaimniecei - tas lieliski kalpo dažādiem virtuves darbiem, sākot no smalcināšanas un beidzot ar jaukšanu. Varētu likties, ka izvēlēties blenderi ir pavisam vienkārši, tomēr jāņem vērā daudz un dažādi faktori, kas var radīt pamatīgu apjukumu.

Vēlaties iegādāties blenderi, taču uztraucaties, ka nevarēsiet izvēlēties labāko un piemērotāko savām vēlmēm un vajadzībām? Mēs palīdzēsim - esam apkopojuši svarīgāko, kas jāņem vērā!

Veids

Pastāv divu veidu blenderi: rokas un stacionārie.

  • Rokas blenderis. Šāda veida blenderim nav sava drupināšanas trauka, līdz ar to ēdienu var smalcināt sev vēlamā virtuves traukā. Lielākā priekšrocība - mazs un kompakts. Būtiskākais trūkums - smalcināšana notiek manuāli jeb ierīce tiek pieslēgta enerģijas avotam un lietotājam tā jātur, jāspiež poga, lai tā darbotos.


rokas blenderis

  • Stacionārs jeb kokteiļu blenderis. Šāda veida blenderis ir lielāks nekā rokas blenderis, jo tam ir savs trauks (krūze), kurā tiek smalcinātas sastāvdaļas. Būtiskākās priekšrocības - smalcināšana notiek automātiski, bez lietotāja iejaukšanās; lielāka darba jauda, līdz ar to spēj sasmalcināt cietākus produktus. Lielākais trūkums - liels, aizņem daudz vietas.


stacionars blenderis

Jauda

Ja ierīces jauda ir lielāka, tas nenozīmē, ka ierīce darbojas labāk! Mūsdienās tirgū visbiežāk pieejami blenderi ar jaudu 600-700W, kas ir lieliski piemēroti standarta uzdevumiem, kā pankūku mīklas, krēmzupu vai biezeņu gatavošana. Atsevišķi stacionāro blenderu modeļi var sasniegt pat 1500W jaudu, un šādi blenderi paredzēti lielākām maltītēm vai cietākiem produktiem, piemēram, ledus smalcināšanai.

Apgriezienu skaits

Izvēloties blenderi, jāņem vērā arī apgriezienu skaits (cik ātri griežas asmens vai asmeņi). Esiet uzmanīgs - tas nav tas pats, kas jauda! Problēma ir tā, ka lielai daļai blenderu netiek norādīts konkrēts apgriezienu skaits, taču var gadīties, ka blenderis ar mazu jaudu ēdienus smalcina un jauc tikpat labi, tādēļ noteikti nebaidieties vaicāt pārdevējam, kuram noteikti ir kādi noderīgi padomi. Tāpat varat ielūkoties ražotāja mājaslapā, kur parasti tiek minēts ne tikai apgriezienu skaits, bet arī cita svarīga informācija, piemēram, kā mazgāt un kopt konkrēto modeli.

Materiāls

Izvēloties blenderi, ir vērts pievērst uzmanību kvalitātei un tam, no kādiem materiāliem ierīce izgatavota - vienkāršāki modeļi tiek izgatavoti no plastmasas, savukārt modernāki modeļi no nerūsējošā tērauda. Plastmasas blenderi ir klasika, taču arvien iecienītākas kļūst nerūsējošā tērauda ierīces, kas ir viegli kopjamas un izturīgas pret bojājumiem: kritieniem, cietākiem izstrādājumiem vai augstu temperatūru. Tomēr jārēķinās, ka nerūsējošā tērauda detaļas palielina ierīces izgatavošanas izmaksas, līdz ar to blendera cena ir augstāka.

Tāpat jāpievērš uzmanība blendera krūzei, kas tiek izgatavota no plastmasas vai stikla. Plastmasas krūze ir vieglāk kopjama un vieglāka, savukārt stikla - izturīgāka.

Krūzes ietilpība

Ja izvēlaties stacionāru blenderi, noteikti pievērsiet uzmanību tā krūzes ietilpībai, jo, atšķirībā no rokas blenderiem, Jūs nevarēsiet izmantot jebkuru trauku. Stacionāro blenderu krūzes ietilpība svārstās aptuveni līdz diviem litriem, turklāt stikla krūzes parasti ir mazākas.

To, cik liela krūze Jums nepieciešama, nosaka blendera mērķi - tas paredzēts nelielām maltītei un uzkodām vai tomēr ēdienu pagatavošanai ģimenei, viesībām utml.?

Papildu funkcijas

Ja Jums ir svarīgi, ka izvēlētais blenderis nodrošina pēc iespējas ērtāku un patīkamāku pārtikas apstrādes procesu, noteikti pievērsiet uzmanību sekojošām funkcijām:

  • Ātruma kontrole. Šī funkcija ļauj ērti iestatīt vēlamo asmens ātrumu. Vienkāršākiem modeļiem parasti ir divi režīmi – lēnāks un ātrāks, tomēr ir arī modeļi, kam ir vairāk nekā 10 režīmu.
  • Vienmērīga ātruma kontrole. Dažiem blenderiem nav konkrēti ātruma režīmi - blenderis pats vienmērīgi palēnina vai paātrina ātrumu. Šādiem modeļiem uz roktura nav ātruma pogu, un regulēšana tiek veikta, nospiežot "+" vai "-" pogu.
  • Turbo rezīms. Ļauj uzreiz palielināt ierīces ātrumu līdz maksimumam.
  • Pulsa funkcija. Nospiežot pogu, blenderis darbojas, atlaižot - izslēdzas.
  • Gatavošanas programma. Ļauj iestatīt konkrētu ēdienu, piemēram, augļu kokteili vai biezzupu, un blenderis pats iestata attiecīgos asmeņu apgriezienus, kas nepieciešami, lai to pagatavotu.
  • Pašattīrīšanās režīms. Tīrīt tikko izmantotu blenderi un atbrīvoties no ēdiena paliekām ir sarežģīti, pat nepatīkami, tomēr tā vairs nav problēma, jo atsevišķi blenderi aprīkoti ar automātiskās tīrīšanas funkciju - atliek vien ieliet ūdeni un uzspiest pogu!

Piederumi un aksesuāri

Ikviens blenderis, pat lētākie moteļi, ir aprīkoti ar sajaukšanas sprauslu, tomēr ražotāji nemitīgi konkurē, papildinot komponentu klāstu un piedāvājot patērētājiem arvien modernākus, interesantākus un noderīgākus aksesuārus un piederumus, kas atvieglo pārtikas apstrādi.

Populārākie piederumi un aksesuāri:

  • Smalcinātājs. Trauks ar krūzi, kura iekšpusē ir motorizēta daļa, kā arī īpašs asmens, kas paredzēts cieto sastāvdaļu, piemēram, ledus sasmalcināšanai.
  • Maisīšanas uzgalis. Neapšaubāmi, šī funkcija pamatīgi atvieglo gatavošanu, jo atkrīt garlaicīgā sastāvdaļu maisīšana. Maisīšanas uzgalis blenderiem ir noderīgs ne tikai krējuma vai olbaltumvielu saputošanai, bet arī vieglas mīklas pagatavošanai.
  • Piena putošanas uzgalis. Praktisks uzgalis, kuru mīlēs visi kafijas cienītāji. Sprausla ātri saputo pienu, kas ir lielisks veids, kā pagatavot latte kafiju, neizejot no mājām.

Labākie blenderi - smalcinātāji

Izlemt to, kura būs labākā un piemērotākā ierīce, bieži palīdz arī atsauksmes, tādēļ esam apkopojuši pašreiz vislabāk novērtētos blenderu modeļus - iespējams, šajā sarakstā atradīsiet arī savu nākamo blenderi!

Xiaomi Jimmy B32

Viegla lietošana un pašattīrīšanās funkcija - šis Xiaomi blenderis var kļūt par Jūsu labāko virtuves palīgu! Pateicoties 700w jaudai, tā motors spēj sasniegt 22000 apgriezienus minūtē, līdz ar to sasmalcina un sajauc ātri un efektīvi, izvairoties no gabaliem. JIMMY B32 nodrošina klusāku gatavošanas procesu bez pamatīgām vibrācijām, turklāt trauka ietilpība ir 0,9L, kas ir ideāls izmērs ikdienas maltītēm. Komplektācijā iekļauta arī krūze ar tilpumu 0,6L, lai vajadzības gadījumā blenderī sagatavoto maltīti varat paņemt sev līdzi!

Electrolux ESB2500

Blenderis nevar būt vēl drošāks kā šis sporta blenderis, kas aprīkots ar četriem piesūcekņiem (stabila nofiksēšana uz virsmas); impulsa funkciju (tūlītēja ieslēgšana/izslēgšana); četriem asmeņiem (noņemami un viegli tīrāmi). Electrolux ESB2500 lieliski piemērots sulu, kokteiļu un smūtija pagatavošanai, turklāt komplektācijā iekļautas divas izturīgas plastmasas pudeles, kas nesatur bisfenolu A (BPA) un neabsorbē smaržas vai garšas. Pudeles ir ērti satveramas, triecienizturīgas, kā arī ideāla izmēra (ietilpst somā), līdz ar to, izmantojot šo blenderi, ikdienas skrējienā varēsiet baudīt gardākos dzērienus.

KitchenAid 5KFC3516EER

Šis vieglais un kompaktais smalcinātājs ir viens no atzītākajiem un iecienītākajiem smalcinātājiem ne tikai 220.lv pircēju vidū, bet visā pasaulē. Tam ir 240W jauda, 2 ātrumi un impulsa režīms- Jūs pat nepaspēsiet pamirkšķināt acis, kad pārtikas sastāvdaļas traukā būs jau sasmalcinātas. KitchenAid Smalcinātājam ir izturīgs materiāls, elegants, taču tajā pašā laikā vienkāršs dizains, kas to izceļ starp citām ierīcēm, tomēr tam ir arī savi trūkumi - 850 ml ietilpība un viens trauks, kas sagādā problēmas gadījumā, ja nepieciešams gatavot lielākai ģimenei vai viesībām. Visādi citādi tas ir ideāls variants, kas spēj sasmalcināt ne tikai ēdiena sastāvdaļas, bet arī pamatīgus ledus gabalus!

Girmi MX67

Rokas blenderi daudziem asociējas ar pamatīgu piepūli, taču tas nav par šo blenderi! Pirmkārt, šis blenderis pārsteidz ar to, ka ir ļoti jaudīgs (500w), taču tajā pašā laikā kluss, otrkārt, tas ir 3in1: blenderis, smalcinātājs un putotājs vienā. Bez pamatīgas jaudas tam ir arī izturīga un eleganti sarkana virsbūve, ērts dizains, kas ļaus mazgāt ierīci bez īpašas piepūles, kā arī četri nerūsējošā tērauda asmeņi, kas ļaus pagatavot maltīti ātrāk!

HOLT HT-BL-007

Vēlaties blenderi, kas palīdzēs pēc iespējas dažādu ēdienu gatavošanā? Izvēlieties HOLT HT-BL-007, kas ne tikai pagatavos visus Jums vēlamos ēdienus (zupas, augļu kokteiļi, mērces, kūkas, deserti), bet neliks vilties arī jaudas, kvalitātes un, jo īpaši komplektācijas ziņā! Blenderi ar šādu komplektāciju ir retums - neskaitot krūzi, komplektācijā ietilpst arī dzirnavas, griezējs, mikseris, rīve, cilpa uzkāršanai, putotāja sprausla, nerūsējošā tērauda slotiņa un asmens, kas padara to par daudzpusīgu virtuves palīgu!

Tagad, kad Jūs zināt, kā izvēlēties blenderi, varat droši doties īstās ierīces meklējumos.

Pircējiem patika šis ieraksts

4.6/5
25 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?