5 padomi, kā mūsdienās izvēlēties blenderi + veselīgas receptes

Blenderis ir lielisks palīgs virtuvē iesācējiem un arī kaislīgiem pavāriem, taču starp bagātīgo modeļu klāstu ir ļoti svarīgi izvēlēties to vienīgo un pareizo. Lai neapjuktu starp vēlmēm un vajadzībām, esam noteikuši galvenos parametrus, kas jāņem vērā, izvēloties ideālo virtuves palīgu.

1. Izmērs

Pirmais, ko ņemt vērā, izvēloties blenderi, ir virtuves un skapīšu izmēri Ja ir neliela izmēra virtuve, kurā katrs centimetrs ir svarīgs un lielāka izmēra ierīci nebūs, kur novietot, iesakām izvēlēties neliela izmēra blenderi.

Blendera izvēli ietekmē arī uzdevumi, kas tam būs jāveic. Jo dažādāku ēdienu pagatavošanai blenderis tiek izmantots, jo vairāk palīgierīču būs jāizmanto. Bieži vien spēkā ir arī noteikums – jo lielāka jauda, jo lielāks blenderis.

Nutri-blenderis

Smūtiju (jeb vitamīnu kokteiļu) cienītājiem un cilvēkiem ar dinamisku dzīvesveidu, kuri gatavo smūtijus / augļu vai dārzeņu kokteiļus, piemēroti blenderi ar dzērienu trauku jeb nutri-blenderi komplektā. Kompaktā izmēra ierīce neaizņem daudz vietas, bet trauku ar gatavo smūtiju var ērti ņemt līdzi ikdienas gaitās vai sportojot. Nutri-blenderis ir kļuvis par jaunāko tendenci šādu produktu vidū. Ar tā palīdzību var pagatavot veselīgus kokteiļus, kas palīdz atgūt spēkus pēc sporta nodarbēm, novērš nogurumu, uzlabo gremošanu un nodrošina labāku miegu. Šie ir ļoti svarīgi aspekti, kuriem katru dienu seko arī profesionāli sportisti.

2. Jauda

Jauda ir vēl viens no blendera parametriem, kas nosaka, cik veiksmīgi blenderis var veikt dažādus uzdevumus. Blenderi ar jaudu līdz 500 vatiem ir ideāli piemēroti smūtiju un dažādu mērču pagatavošanai.

Blenderi ar jaudu no 500 līdz 800 vatiem smalcina riekstus, ledu, sasaldētas ogas un cietādus dārzeņu.

Blenderis ar jaudu virs 1000 vatiem – tas ir daudz vairāk par vienkāršu blenderi. Ar šādu ierīci var blendēt karstās zupas, gatavot zemesriekstu sviestu un īpaši gaisīgās svaigā siera kūkas.

3. Kopšana un mazgāšana

Lai gan pagatavotie kokteiļi, smūtiji un zupas ir brīnišķīgi, blenderis vēlāk ir rūpīgi jātīra. Pirms ievietošanas trauku mazgājamā mašīnām, pārliecinieties, vai blendera daļas drīkst tajā mazgāt. Vienkārša tīrīšana ir ļoti svarīga un tai visērtākais būs blendera trauks ar noņemamiem asmeņiem un iekšējās pamatnes virsma ir gluda, nevis rievaina vai rakstaina.

Daži modeļi ir aprīkoti ar tīrīšanas programmu, kas palīdz ietaupīt apkopei veltāmo laiku.

4. Blendera programmas, režīmi un funkcijas

Blenderim ir jābūt aprīkotam ar mājas apstākļos noderīgajiem ātruma režīmiem. Lai pagatavotu gardus ogu smūtijus, kokteiļus un putukrējuma desertu, pietiks ar dažām programmām. Tomēr, ja ēdienkartē ir biezzupas vai ēdieni, kuru pagatavošanai tiek izmantoti cieti produkti, blenderim ir jābūt aprīkotam ar vismaz pieciem dažādiem ātrumiem.

Jaudīgākas ierīces, kas tiek patiesi izaicinātas virtuvē dažādu ēdienu pagatavošanā, ir aprīkotas pat ar vairākiem desmitiem dažādu programmu. Papildus dažādiem ātrumu režīmiem var būt pulsācijas programma, kas labi noder mērču, kuru sastāvā ir produktu gabaliņi, kā arī desertu un ēdienu ar mīkstām sastāvdaļām, pagatavošanai.

Panasonic MX-ZX1800SXE blenderim ar sildīšanas funkciju ir ļoti plašs programmu klāsts. Skārienjūtīgajā ekrānā ir 6 ieprogrammēti iestatījumi, kas ļauj viegli pagatavot atsvaidzinošus un veselīgus ēdienus. Piespiežot tikai vienu pogu, var pagatavot gardus augļu kokteiļus, zupas vai saldētus desertus. Blenderim komplektā ir īpašs ledus apvalks, kas lieliski noder, lai dzērieni un saldētie deserti saglabātos vēsi un atsvaidzinoši ilgāku laiku.

5. JAUNUMS: vakuuma blenderis

Vakuuma blenderi ir jaunākās paaudzes blenderu tehnoloģija, kas traukā rada vidi ar samazinātu skābekļa daudzumu, līdz ar to kokteiļi paliek svaigi visas dienas garumā. Vakuuma blendera atšķirība no citiem blenderu tipiem ir tā, ka produkta iespējamā saskare ar skābekli ir samazināta līdz minimumam, un, pateicoties tam, dzērienā tiek maksimāli saglabāti vitamīni un fermenti.

Vakuuma blenderis Sencor

Atšķirība ir labi pamanāma, izmantojot, piemēram, avokado, ābolus un citus produktos, kas, saskarē ar gaisu, zaudē krāsu (ir pakļauti oksidācijai). Pirms blendēšanas no krūkas tiek izsūknēts tajā esošais gaiss, nenotiek slāņu veidošanās, un konteiļi saglabā savu svaigo izskatu un garšu ilgāk.

Griezējs ar 8 asmeņiem efektīvi sagriež arī cietākus augļus un dārzeņus un sasmalcina riekstus un sēklas. Krūka no Tritan plastmasas ir īpaši izturīga, bet speciālās programmas ļauj viegli pagatavot dažādus ēdienus un kokteiļus.

Smūtiju un vitamīnu kokteiļu receptes

Augļu smūtijs
1 banāns
1 bumbieris
1 hurma
1 avokado
4 ananāsa šķēlītes
1 ēdamkarote sezama sēklu
1 ēdamkarote linsēklu
2-5 dl piens

Ātri, veselīgi un vienkārši – augļu smūtijs

Zaļais smūtijs
1 svaigs gurķis
liela sauja spināta lapu
svaigas piparmētru lapas
2 laima sula
5 dl ūdens
(1 banāns – pēc vēlēšanās)

Zaļais smūtijs – svaiga vitamīnu deva Tavai ikdienai

Ogu smūtijs
2 dl mellenes 
1 dl avenes
1 dl sarkanās jāņogas
0,5 dl grieķu riekstu
2 dl grieķu jogurta
1-2 ēdamkarote medus

Ogu smūtijs – viss vienā glāzē

Jaunākais blogā

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.