Noderīgi padomi

Kuru malkas skaldītāju izvēlēties?

Plaša izvēle malkas skaldītājiem
24 03 2022
virietis smalcina koksni ar elektriska malkas skalditaja palidzibu

Malkas skaldīšana prasa daudz pūļu un jūsu dārgā laika, taču no šī darba daudziem neizdosies izvairīties. Tomēr, ja vēlaties to padarīt ērtāku, ir vērts padomāt par malkas skaldītāju. Šīs ierīces ļaus efektīvi un droši sasmalcināt vēl lielāku malkas daudzumu - tas ir uzdevums, kas prasīs ievērojami mazāk fiziskas piepūles. Ja jūs nolemjat iegādāties malkas skaldītāju, jūs iepazīsieties ar tā plašo klāstu - apsveriet vissvarīgākos atlases kritērijus.

Malkas skaldītāja tips

Šīs ierīces var izmantot dažādus enerģijas avotus. Dažas to funkcijas būs atkarīgas arī no šiem aspektiem:

Elektriskie

elektriskais malkas skalditajs

Šis malkas skaldītājs darbojas klusāk un tīrāk - to var droši izmantot arī telpās. Tomēr jūs ierobežos tā vads un tuvākā kontaktligzda. Šādas ierīces ir vieglāk uzturēt, jo nav jāmaina aizdedzes svece vai smērviela. Jūs nopirksiet šo smalcinātāju par zemāku cenu, taču jaudas ziņā tas arī nebūs salīdzināms ar benzīna modeļiem.


Benzīna

benzina malkas skalditajs

Šie malkas skaldītāji ir daudz jaudīgāki un efektīvāki, tāpēc pat ar lielākām kravām darbs noritēs daudz ātrāk. Tos var izmantot jebkur, neatkarīgi no enerģijas avotiem. Tomēr šīs ierīces ir nedaudz dārgākas, un, mainot aizdedzes sveces un smērvielu, nepieciešama papildu apkope. Turklāt šādi sadalītāji ir skaļāki un darbības laikā izdala gāzi.

Skaldīšanas iespējas

Lai pārliecinātos, ka malkas skaldītājs ir piemērots jūsu turpmākajam darbam, jums jāapsver tā darba iespējas:

virietis skalda malku ar malkas skalditaja palidzibu

  • Spiedes spēks. Šis aspekts ir atkarīgs no koksnes stiprības, kuru ierīce varēs efektīvi saskaldīt. Jo lielāks spiedes spēks, jo biezākus un cietākus baļķus jūs varēsiet smalcināt.
  • Jauda. Šis parametrs ir tieši saistīts arī ar sadalīšanas iespēju - lielāka jauda ļaus saskaldīt cietāku koksni.
  • Skaldāmās koksnes garums un diametrs. Katrai vienībai ir maksimālie baļķu izmēri - pārliecinieties, vai varat saskaldīt esošo koksni.
  • Ierīces novietojums. Tas var būt horizontāls vai vertikāls. Šī nianse nosaka skaldītāja formu un sadalīšanas virzienu - vai baļķis tiks sagriezts horizontāli, vai no augšas uz leju. Tiesa, vertikālām ierīcēm biežāk ir īpašas skavas, kas ļauj griezt un pa diagonāli vai ļoti plānas. Turklāt skaldīšanas augstumu var noregulēt, mainot paletes novietojumu.

Citi svarīgi malkas skaldītāja parametri

Turklāt jāņem vērā šādas malkas skaldītāja īpašības:
  • Svars. Šis aspekts būs būtisks, ja ierīci bieži pārvietojat no vienas vietas uz otru. Tad ir lietderīgi dot priekšroku modeļiem, kas sver mazāk un kuriem ir ērti riteņi.
  • Izmēri. Šī nianse būtu jāņem vērā, ja jums ir ierobežota šīs ierīces uzglabāšanas vieta. Šajā gadījumā ir vērts domāt par vertikālu ierīci, jo tā aizņems mazāk vietas.
  • Komplektācija. Kopā ar skaldītāju var pārdot arī tādus piederumus kā statīvu, krustveida ķīli vai šķēluma krustu. Tas var ietekmēt arī galīgo cenu, tāpēc jums jāizvērtē nepieciešamība pēc šiem papildu piederumiem. 

malka tiek skaldita ar elektrisko malkas skalditaju

Pārdomājot visus šos aspektus, jūs viegli izvēlēsieties savam darbam piemērotu malkas skaldītāju. Ja jums izdosies to izdarīt, jūs uz visiem laikiem aizmirsīsiet par garlaicīgu malkas skaldīšanu! Gadījumā, ja tomēr nolemjat skaldīt malku ar klasisko cirvi, tad pievērsiet uzmanību Fiskars cirvjiem.

Pircējiem patika šis ieraksts

3.6/5
12 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?