Noderīgi padomi

Izvēlne

Viss, kas ir jāzina par elektriskajiem velosipēdiem

Plaša izvēle elektriskajiem velosipēdiem
04 02 2022
cilveks brauc ar elektrisko velosipedu

Ar straujo tehnoloģiju attīstību, mēs iegūstam jauninājumus praktiski visās jomās – velosipēdu tirgus arī nav izņēmums. Salīdzinoši nesen to satricināja elektriskie velosipēdi, kas bieži kļūst par ērtu alternatīvu automašīnām. Tie palīdz izvairīties no nepatīkamiem sastrēgumiem un ļauj ekonomiskākā un videi draudzīgākā veidā sasniegt nepieciešamo galapunktu. Mēs iesakām iepazīties ar šo modeļu principiem un iespējām, kas ir jāņem vērā, apsverot, kurš elektriskais velosipēds ir labākais.

sieviete ar elektrisko veslosipedu

Kas ir elektriskais velosipēds un kā tas darbojas?

Mūsdienās reti kādam rodas jautājums, kas ir motora velosipēds, ko biežāk sauc par elektrisko velosipēdu. Tas ir transportlīdzeklis, kuram ir īpašs uz riteņiem uzstādīts motors, kas palīdz Jums daudz ātrāk nokļūt nepieciešamajos maršrutos. Atkarībā no izvēlētā modeļa, tiklīdz sākat mīt pedāļus vai arī pēc Jūsu velēšanās, motors ieslēdzas, lai palīdzētu Jums braukt. Tas nozīmē, ka būs nepieciešama daudz mazāka fiziska piepūle – un tas vēl vairāk atvieglos lielāku attālumu pārvarēšanu.


Labākais elektriskais velosipēds: kā izvēlēties?

Tā pat kā izvēloties velosipēdu, kas darbojas klasiskā veidā, ir jāņem vērā šī transportlīdzekļa riteņu un šasijas izmērs un materiāls, tomēr ir vēl vairākas nianses, lai palīdzētu Jums pieņemt pareizo lēmumu.

Elektriskā velosipēda tips

Elektriskos velosipēdus, tāpat kā standarta, var pielāgot pilsētas ceļiem un kalnainiem bezceļiem, tāpēc Jums vajadzētu izlemt jau iepriekš, kādus maršrutus izvēlaties visbiežāk. Tiesa, starp tiem Jūs atradīsiet universālu hibrīda tipu, kas Jums kalpos dažādās situācijās.

sieviete izmanto hibrida elektro velosipedu

Tiem, kuri bieži izvēlas šo transporta veidu braucieniem uz darbu un uz mājām, mēs iesakām salokāmus elektriskos velosipēdus: tie ir ārkārtīgi kompakti modeļi, tiem ir ļoti viegli atrast vietu pat Jūsu ofisa telpās.

virietis brauc ar saliekamo elektro velosipedu

Taču bez šiem tipiem, šie transportlīdzekļi tiek klasificēti arī atbilstoši tam, kad to motors sāk darboties. Viena veida velosipēdiem (īpaši - kalnu) tas ieslēdzas tikai tad, kad Jūs sākat mīt pedāļus – tas ļauj sasniegt lielāku ātrumu. Tikmēr citiem elektriskiem velosipēdiem ir akumulators un īpaša poga, un motoru iedarbināt varēs tikai tad, kad Jums būs nepieciešama papildu palīdzība. Jums būs iespēja pašam pielāgot jaudu atkarībā no Jūsu vajadzībām: tas ļaus vieglāk vadīt velosipēdu un justies drošāk pārvarējot dažādus šķēršļus.

Elektriskā velosipēda iespējas

Elektriskie velosipēdi var palīdzēt pārvarēt garus maršrutus, nobraukt lielākus attālumus īsākā laikā, un uzbraukt augstā stāvā kalnā būs vieglāk un vienkāršāk. Ir divu veidu elektriskie velosipēdu motori - viens uzsāk darbību, kad sākat mīt pedāļus, otrs - var tikt kontrolēts ar ieslēgšanas / izslēgšanas pogu, un velosipēds kustēsies tikai tad, kad tas būs ieslēgts.

Elektrisko velosipēdu motoriem ir regulējami pārnesumi, citiem vārdiem sakot, līmeņi, no kuriem ir atkarīga motora darba jauda un darbības līmenis. Jo augstāks pārnesums, jo vairāk enerģijas Jūs patērējat, jo ātrāk akumulators izlādēsies, bet Jūs pārvietojaties pēc iespējas ātrāk.

Jums vajadzētu sākt lietot elektrisko velosipēdu no zemākā līmeņa, jo pie tā ir jāpierod, jāpielāgojas un jāiemācās manevrēt.

Attālums, ko var veikt ar pilnībā uzlādētu akumulatoru, ir atkarīgs no velosipēda tehniskajām īpašībām. Piemēram, neliels saliekamais velosipēds, kas ir ideāla izvēle pilsētā, nobrauks aptuveni 40 kilometrus, bet jaudīgs elektriskais velosipēds varēs nobraukt 100 vai pat vairāk kilometru, kas ir patiešām pietiekami liels attālums. Tiesa, ārkārtīgi lielu ātrumu Jums neizdosies attīstīt. Kad dzinējs darbojas, maksimālais ātrums būs aptuveni 25 km / h. Lielāks ātrums tiek panākts, minot pedāļus. Braucot ar elektrisko velosipēdu, esiet ārkārtīgi modrs, valkājiet aizsarglīdzekļus, rīkojieties atbildīgi un pārbaudiet tā veiktspēju un iespējas tikai pilnīgi drošā vietā, kur nav ne gājēju, ne automašīnu.

Tātad, izvēloties elektrisko velosipēdu, salīdziniet un novērtējiet motora jaudu, maksimālo ātrumu, akumulatora uzlādes laiku, ātrumu skaitu - tās ir gandrīz galvenās elektriskā velosipēda iezīmes, kas noteiks tā iespējas.

Elektriskā velosipēda cena

Ir grūti saprast, kāds varētu būt labākais elektriskais velosipēds, it īpaši, ja Jūs to vēl neesat izmēģinājis. Tāpēc viens kritērijs, kas var noteikt Jūsu izvēli, ir cena. Elektriskā velosipēda cena svārstās no dažiem simtiem līdz vairākiem tūkstošiem eiro. Pērkot elektrisko velosipēdu, Jūs varat vadīties pēc teiciena, cik maksāsiet, tik saņemsiet. Jūs varat izvēlēties maksāt vairākus simtus, bet Jūs arī iegādāsieties velosipēdu ar minimālām iespējām. Tāpēc var teikt, ka elektriskā velosipēda optimālā cena ir aptuveni 1000 eiro un dārgāka.

virietis brauc pilseta ar elektrisko velosipedu

Svars

Šis aspekts ir īpaši aktuāls tiem, kuriem bieži nāksies nest savu velosipēdu. Parasti šāda veida velosipēdi sver no 20 līdz 30 kilogramiem, tomēr var atrast vairāk svara kategoriju. Piemēram, salokāmie velosipēdi ir lieliski piemēroti pilsētas ceļiem, to modeļi var svērt pat 12–13 kg, bet iespaidīgākie, izcila dizaina izstrādājumi bieži pārsniedz pat iepriekš minētos 30 kg.

Komplektācija

Ērta motora vadība, apgaismojums, bagāžnieks, izturīga konstrukcija un citi līdzīgi risinājumi ietekmēs gan Jūsu komfortu, gan arī gala cenu. Vislabāk, ja Jūs vispirms nolemsiet, cik daudz Jūs plānojat iztērēt, un pēc tam izvēlieties komplektāciju, kas atbilst Jūsu budžetam: elektrisko velosipēdu cenas var ievērojami atšķirties, tāpēc noteikti atradīsiet sev piemērotu variantu.

Ņemot vērā visus šos aspektus, Jūs viegli izlemsiet, kurš elektriskais velosipēds ir vislabāk piemērots Jūsu ceļojumiem. Neaizmirstiet padomāt arī par drošības pasākumiem – braucot ar lielāku ātrumu, tie palīdzēs novērst iespējamās komplikācijas.

Pircējiem patika šis ieraksts

4.6/5
16 Pircēja vērtējums

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?