Noderīgi padomi

Izvēlne

Kā izvēlēties sieviešu somu?

22 10 2020
sieviete ar elegantu melnu adas sominu pastaigajas pa pilsetu

Soma nav tikai aksesuārs personīgo mantu glabāšanai un pārnēsāšanai - tas ir lielisks stila papildinājums, kas var sniegt noteiktu vēstījumu. Soma ir viens no pamatelementiem ikvienas sievietes garderobē, tomēr ne vienmēr izvēlēties īsto somu ir vienkāršs uzdevums. Tādēļ, ja aktuāla somas iegāde, turpmākie padomi palīdzēs!

Izvēlieties piemērotu krāsu

Neatkarīgi no tā, kādam mērķim somu izvēlaties - ikdienas gaitām vai saviesīgiem pasākumiem -, tās krāsai ir milzīga nozīme. Izvēlieties krāsu, kas vislabāk atbilst Jūsu dzīvesveidam. Šobrīd sieviešu somas pieejamas visdažādākajās krāsās, tādēļ, lai izvēli izdarīt būtu vienkāršāk, padomājiet par tērpiem, kas ir Jūsu garderobē. Kādas krāsas tajā dominē? 

klasiska adas soma sievietem tumsi zila krasaspilgti rozas krasas rokassomina sievieteigaisi zila rokassomina ar perlitemkosi zala liela sieviesu soma

Ja nepieciešams risinājums ballītei vai kādam citam saviesīgam pasākumam, vispirms padomājiet par tērpu, lai tam varētu pieskaņot somu un citus aksesuārus. Ja vēlaties somiņu, ko var saskaņot ar dažādiem tērpiem un dzīves gadījumiem, izvēlieties klasisku variantu melnā vai kādā citā neuzkrītošā krāsā - to būs vienkāršāk saskaņot ar dažāda veida apģērbu.


Ņemiet vērā savu auguma tipu

Modes tendences ne vienmēr ir galvenais kritērijs, pēc kā izvēlēties somu. Nozīme ir arī tās nēsātājas auguma tipam un ķermeņa uzbūvei.

Ieteicams izvēlēties somas formu, kas ir pretējs Jūsu siluetam. Piemēram, slaidām un garām dāmām lieliski piestāvēs apaļas formas soma.

bruna apalas formas sieviesu soma no adas

Īsām, ar sievišķīgām formām apveltītām dāmām laba izvēle būs garenas (piemēram, taisnstūrveida) somas.

Izvēloties somu, der paturēt prātā - jo pilnīgāka nēsātājas figūra, jo strukturizētākai jābūt somiņas formai. Šobrīd pieejamas visdažādākie ādas un arī mākslīgās ādas izstrādājumi taisnstūra vai kvadrāta formā, kas ne vien būs lielisks tēla papildinājums, bet arī nēsātāju padarīs vizuāli slaidāku.

stiliga gaisa plecu soma sievietemspilgti oranza ietilpiga rokassomina sievietemietilpiga melna adas soma sievietem

Svarīgi arī, lai somas izmērs būtu proporcionāls Jūsu augumam. Piemēram, gara dāma ar vidēju miesasbūvi izskatītos dīvaini ar mazu jaunietei piemērotu somiņu. Savukārt ļoti tievām sievietēm vajadzētu izvairīties no masīvām somām.

Plecu somas garums (somas apakšējā daļa) akcentēs to ķermeņa daļu, ar ko tā saskaras. Piemēram, uz pleca liekama soma, kas sniedzas līdz gurniem, attiecīgi akcentēs tieši šo ķermeņa zonu. Lielai daļai sieviešu piestāv somas, kas beidzas vidukļa zonā.


Izvērtējiet savas vajadzības

Izvēloties somiņu, liela nozīme ir arī tam, kādās situācijās to izmantosiet. Dažādām situācijām nepieciešamas dažādi risinājumi.

Izmēram ir nozīme

Ja plānojat ceļot, svarīgi, lai somā varētu salikt visas nepieciešamās mantas - lai tā būtu gana ietilpīga. Maza somiņa ir lielisks risinājums, ja mīlat ērtības un Jums nav daudz līdzi ņemamu mantu. Šajā gadījumā gan vienmēr jāizvērtē, vai mini somiņā ietilps iztikas minimums - piemēram, naudas maks, telefons, atslēgas, lai beigās nav tā, ka daļa no mantām jānēsā rokās, jo somā vietas visam nepietiek.

ietilpiga plecu suma bruna krasa sieviesumelna sieviesu jostas soma

Ja somā vēlaties pārnēsāt dažādas nelielas lietas, var izvēlēties vidēja izmēra somu, tomēr pievērsiet uzmanību nodalījumu skaitam. Vairāki nodalījumi palīdzēs somā uzturēt lielāku kārtību.

Katram gadījumam savs stils

Tas, kāda stila somu izvēlēties, lielā mērā ir gaumes jautājums. Tomēr der paturēt prātā, ka dažādiem dzīves gadījumiem piemērotas dažāda stila somas. Piemēram, ceļojumam parasti izvēlas mugursomu vai uz pleca nēsājamu somu.

adas mugursoma celosanaisieviesu mugursoma turismameleganta sieviesu mugursoma ikdienai

Ballītēs un citos saviesīgos pasākumos iederas somas ar tievu siksniņu vai vispār bez tās.

spidigs svetku klacsmaza spidiga somina bez siksnas svetkiem

Izvēlieties piemērotu materiālu

Izvēles iespējas ir plašas - nopērkamas gan somas no ādas, gan arī no dažādiem citiem materiāliem. Ādas somas ir lielisks ieguldījums - tās kalpo ilgāk. Tomēr šobrīd ražotāji īpaši piedomā pie kvalitātes arī ražojot citu materiālu izstrādājumus, jo ir skaidrs, ka ne visi vēlas izmantot dabīgās ādas izstrādājumus.


Pievērsiet uzmanību arī materiāla kopšanas prasībām - svarīgi, lai materiāls būtu viegli kopjams.

Pievērsiet uzmanību detaļām

Dažkārt somai ir dažādi papildu aksesuāri, piemēram, pieskaņots maks, atslēgas piekariņš, noņemama pleca siksna un citi elementi. Izvērtējiet, kas tieši Jums vajadzīgs. Piemēram, savstarpēji saskaņotas somas un maki ir lielisks risinājums, savukārt kādu citu aksesuāru, iespējams, Jūs nemaz neizmantosiet.

Noteikti jāpievērš uzmanība arī materiāla izturībai, īpaši rokturiem. Ja somā pārnēsāsiet smagumus, var gadīties, ka nekvalitatīvi rokturi var neizturēt slodzi un sākt plīst. Ja vēlaties, lai somā bez bažām var pārnēsāt smagākus priekšmetus, izvēlaties izturīgu, biezu materiālu.

Ņemiet vērā savu budžetu

Kad izvērtētas krāsas, izmēri, veidi, materiāli un stili, laiks pievērst uzmanību somiņas cenai. Lai arī ir svarīgi iekļauties noteiktajā budžetā, šajā gadījumā kvalitāte ir ļoti svarīgs kritērijs, kā dēļ nevajadzētu taupīt. Nav jēgas pirkt lētāku somu, kas kalpos tikai īsu brīdi. Labam, kvalitatīvam izstrādājumam vajadzētu kalpot vismaz divus gadus - ja tā nav ikdienas somiņa, tad vēl ilgāk. Varat apskatīt piedāvājumu no plaši pazīstāmajiem zīmoliem, kuri jau ir pieradījuši savu kvalitāti. Guess somas piemērām tiek piedāvātās dažādā cenu līmenī, bet kvalitāte neliks vīlties.

Šobrīd somiņas plašā izvēlē iespējams iegādāties dažādās tirdzniecības vietās. Nereti pieejamas akcijas, kas ļauj somu iegādāties par daudz pieejamāku cenu.

Arī internets šajā ziņā sniedz vairākas priekšrocības, piemēram, pie mums, 220.lv, ne tikai var iepazīties ar jaunākajām modes tendencēm, bet arī izvēlēties sev tīkamo somu. Tāpat pieejami arī dažādi padomi, kas sievietēm ļauj izdarīt veiksmīgus pirkumus.

Somas ir svarīgs stila papildinājums. Tomēr iepērkoties svarīgs ne tikai tās skaistums un krāsa, bet arī forma, ietilpība, materiāls. Izvērtējiet savas vajadzības, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu!

Pircējiem patika šis ieraksts

4.5/5
2 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?