Noderīgi padomi

Kādu viedpulksteni izvēlēties?

09 02 2023
viedpulkstenis lielisks paligs

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, viedpulkstenis ir lielisks palīgs, kas var noderēt daudzās situācijās, piemēram, strādājot, sportojot, izklaidējoties. Un tomēr, parādoties viedpulksteņiem, tirgū ienākuši daudzi lieli un pat mazi ražotāji, kas lielā mērā apgrūtina ierīces izvēli. "Apple Watch", "Huawei Watch", "Samsung Galaxy Watch" un daudzi citi. Kādu viedpulksteni izvēlēties?

viedpulkstenis uz galda

Operētājsistēma

Pašreiz tirgū dominē šādas operētājsistēmas: “Android Wear”, “iOS”, “Tizen”, kā arī operētājsistēmas bez nosaukuma, kuras radījuši mazāki Ķīnas zīmoli. Īsumā apspriedīsim katru no tām.

  • Android Wear” – šī operētājsistēma būs visvairāk piemērota gadījumā, ja Jums ir “Android” telefons. “Android Wear” arī atbalsta “iOS” ierīces, tomēr ar “Apple” viedtālruni tik labi nestrādā. Pirmais “Android” pulkstenis netika izstrādāts līdz galam – tas attiecas gan uz tehnisko pusi, gan programmatūru. Taču pēc “Android Wear 2.0” atjaunošanas šis viedpulkstenis beidzot “nogatavojās”, tāpēc droši var pirkt pulksteni ar šo operētājsistēmu.


  • iOS” - šī operētājsistēma pieejama tikai “Apple Watch” pulkstenī, kura cena ir diezgan augsta. Turklāt “Apple Watch” atbalsta tikai “iOS” ierīces. Neskatoties uz visiem uzskaitītajiem faktoriem, pašreiz viedpulksteņu tirgū līderis ir “iOS”, un “Apple” ierīču īpašniekiem tā nešaubīgi būs labākā izvēle sakarā ar ideālo sinhronizāciju starp šo ierīci un telefonu, un, protams, lielo “Apple” programmu ekosistēmu.
  • Tizen” – tā ir kompānijas “Samsung” radītā operētājsistēma, tāpēc, ja Jūs esat “Samsung” viedtālruņa īpašnieks, “Tizen” Jums ir labākā izvēle. Taču “Tizen” ideāli strādā arī ar citām “Android” ierīcēm, kā arī ierobežotā mērā ar “iOS” telefoniem. “Android” telefonu īpašnieki nereti “Android Wear” vietā izvēlas “Tizen” tā iemesla dēļ, ka “Tizen” sistēma ir nedaudz stabilāka, ātrāka un dažos gadījumos pat funkcionālāka. Un tomēr, ja Jums nepatīk ne “Gear S2”, ne “Gear S3” dizains, nāksies dot priekšroku citai operētājsistēmai.
  • Mazāku ražotāju operētājsistēmas – pašos lētākajos viedpulksteņos var atrast operētājsistēmas, kurām nav pat nosaukuma, ekosistēmas – pilnīgi nekā. Tās ir sistēmas ar ļoti ierobežotu funkcionalitāti, tās lietojot, Jūs vairumā gadījumu nevarēsiet ne lejupielādēt svešas programmas, ne izpildīt darbības, kuras var izpildīt ar citām viedpulksteņu sistēmām.

viedpulkstenis ir savienots ar citam iericem

Viedpulksteņa displejs

Šī detaļa noteiks attēla kvalitāti, ko varēsiet redzēt pulksteņa displejā, tāpēc ir vērts ņemt vērā arī šo parametru. Pirmkārt, ekrāni atšķiras pēc to izšķirtspējas. Šajā gadījumā tas ir vienkārši - jo lielāks pikseļu skaits, jo labāka kvalitāte. Tomēr ir vērts apsvērt arī displeja tehnoloģiju. Pašlaik tirgū visizplatītākās iespējas ir šādas:

  • AMOLED: šie displeji izceļas ar krāsainību, izcilu kvalitāti, lielisku atsvaidzināšanas ātrumu un labāku skata leņķi. Tiesa, šīs tehnoloģijas maksā nedaudz dārgāk, taču tas ir tikai laika jautājums, kad situācija mainīsies. "Samsung" šo tehnoloģiju dēvē par "Super AMOLED" – tās modeļi parasti ir vēl ātrāki un plānāki.
  • OLED. Tie ir augstas kvalitātes, lēti un ekonomiski izdevīgi ekrāni, kas savā reakcijas laikā ievērojami pārspēj zemāk aplūkotos LCD modeļus. Tiesa, to kalpošanas laiks var būt nedaudz īsāks, un starp šādiem modeļiem praktiski nav iespējams saskatīt ūdensizturības iespējas..
  • LCD. Lai gan šie displeji nav tik krāsaini kā AMOLED, tie pārsteigs ar savu spilgtumu. Un, ja vispirms aplūkojat budžeta modeļus, šo tehnoloģiju redzēsiet bieži.
  • TFT. Šo displeju galvenās priekšrocības ir zema cena un laba kontrasta attiecība. Tomēr skata leņķis būs nedaudz šaurāks, un tieša saules gaisma vēl vairāk pasliktinās attēla kvalitāti.
  • MIP. Šie displeji nodrošina izcilu attēla kvalitāti un netērē daudz viedpulksteņa akumulatora enerģijas. Ja šī funkcija jums ir svarīga, šī nianse jūs patīkami pārsteigs.

melni viedpulksteni ar dazadu displeju

Runājot par displejiem, ir vērts pieminēt, ka tie var būt vai nebūt skārienjūtīgi. Daudzi cilvēki uzskata, ka nospiest pareizās ikonas uz mazā ekrāna var būt diezgan grūti, taču tas būtībā ir atkarīgs no jūsu paradumiem. Izvērtējiet ekrāna lielumu un izlemiet, kāda vadība jums būtu vispiemērotākā - šeit nav labu vai sliktu variantu..

Akumulatora parametri

Šeit jāņem vērā akumulatora ietilpība, kas izteikta mAh - jo lielāks skaitlis blakus burtam, jo ilgāks viedpulksteņa darbības laiks. Parasti šajās ierīcēs tiek piedāvātas baterijas ar ietilpību aptuveni 50-400 mAh. Tomēr jāatzīmē, ka katrs modelis patērē atšķirīgu enerģijas daudzumu atkarībā gan no funkcionalitātes, gan displeja tehnoloģijas. Tāpēc ir vērts ņemt vērā norādīto akumulatora darbības laiku. Parasti viedpulkstenis kalpos aptuveni 1-2 dienas, taču ir arī ierīces, kas droši kalpos līdz pat nedēļai.

viedpulkstenis uz viriesa rokas

Funkcionalitāte

Tā ir gandrīz galvenā atšķirība, runājot par to, kā viedpulkstenis atšķiras no viedās aproces. Pulksteņi var piedāvāt iespaidīgu funkcionalitāti, ko var pielāgot dažādiem lietojumiem, tāpēc ir vērts padomāt par to, kādiem mērķiem gatavojaties produktu izmantot. Visvairāk uzmanības tiek pievērsts šādām funkcijām:

  • Viedtālruņa paziņojumi. Ļoti liela daļa šo pulksteņu var ziņot par īsziņām, e-pasta ziņojumiem, sociālo tīklu atjauninājumiem vai citu lietotņu paziņojumiem, kad tie ir savienoti ar tālruni.
  • Miega laikā uzskaite. Šis iestatījums palīdzēs jums sekot līdzi miega kvalitātei. Daži modeļi var pat sniegt ļoti vērtīgus padomus šajā jautājumā.
  • Iebūvēts mikrofons. Šī funkcija ļauj lietot pulksteni kā tālruni. Mikrofonu var izmantot arī, lai diktētu balss ziņojumus vai runātu ar asistentu - jā, daži modeļi piedāvā arī šo iespēju!
  • WiFi. Kad ierīce ir savienota ar vietējiem tīkliem, varat turpināt saņemt ziņojumus un izmantot citas tiešsaistes funkcijas bez viedtālruņa.
  • NFC. Pulksteņi ar šo funkciju ļauj vēl ērtāk veikt bezkontakta maksājumus.


  • GPS. Šī funkcija ļauj sekot līdzi maršrutiem un attālumiem pat tad, ja esat nolēmis atstāt tālruni mājās, kamēr vingrojat. Tas ir īpaši noderīgi, ja daudz sportojat brīvā dabā.


  • Sirdsdarbības sensors un sirdsdarbības ritma monitors. Šīs funkcijas palīdz jums sekot līdzi savai pašsajūtai, neatkarīgi no tā, vai vingrojat vai veicat ikdienas uzdevumus. Daži modeļi var pat informēt, kad treniņa laikā sasniegta aktīvā sirdsdarbības zona, un aprēķināt, cik ilgā laikā pēc treniņa sirdsdarbība atgriežas normālā līmenī.
  • Ūdensizturība. Lielākajai daļai modeļu jābūt vismaz noturīgiem pret šļakatām, savukārt pulksteņus, kas atbilst IP67 vai IP68 standartiem, var iegremdēt ūdenī. Tomēr, pirms nolemjat ar šo ierīci peldēties, pārliecinieties, vai ražotājs patiešām piedāvā šādu iespēju.

udensizturigais viedpulkstenis ir udeni

Lai labāk ilustrētu viedpulksteņu funkcionalitāti un iespējas, var izmantot dažus konkrētus piemērus. Tas palīdzēs izprast šo ierīču iespējas.

Fitbit Sense viedpulkstenim ir glīts, kvadrātveida nerūsējošā tērauda korpuss ar plašu funkciju klāstu. Ar šo viedpulksteni var sekot līdzi stresa līmenim, sirdsdarbībai, ādas temperatūrai un miega kvalitātei. Visa šī informācija tiek vizuāli parādīta viedtālruņa lietotnē. Tas ļauj pamanīt dažādas problēmas un attiecīgi rīkoties. Ja pulksteņa rādījumi liecina, ka guļat nepietiekami, iespējams, ir laiks mainīt ieradumus. Pulkstenī ir iebūvēts arī GPS raidītājs, kas ļauj sekot līdzi jūsu tempam un nobrauktajam attālumam, dodoties pastaigā vai skrējienā. Vēlāk kartē var apskatīt visu maršrutu.

Samsung Galaxy Watch Active 2 BT viedpulkstenis ir tikpat iespaidīgs, ja ne vēl iespaidīgāks. Šim modelim ir inovatīvs dizains un īpaši ērta lietošana: pulksteni var vadīt, vienkārši pieskaroties skārienekrāna malām. Var izvēlēties no daudzām dažādām siksniņu krāsām, un displeju var pielāgot jūsu individuālajam ģērbšanās stilam. Vienkārši nofotografējiet apģērbu, un displejs iedegsies līdzīgās krāsās. Protams, ierīcei ir arī daudz praktisku funkciju, sākot no sirdsdarbības līdz stresa līmeņa noteikšanai. Pulkstenis vienmēr jūs informēs par izmaiņām un dalīsies ar padomiem. Taču tas ir arī ūdensizturīgs un putekļuizturīgs, tāpēc varēsiet sekot līdzi treniņa datiem ne tikai skrienot, bet arī peldot.

Jūsu budžets

Viedpulksteņi var maksāt no dažiem desmitiem līdz dažiem simtiem eiro. Atcerieties, ka viedpulksteņa iegādei nevajadzētu tērēt vairāk nekā tālruņa iegādei - tas ir tikai aksesuārs! Lētākās ierīces ir piemērotas bērniem un tiem, kas tikai vēlas izmēģināt šāda veida ierīces. Vidējā līmeņa viedpulksteņi bieži vien var pilnībā apmierināt tādas pašas vajadzības kā dārgākie pulksteņi, taču jebkurā gadījumā jums ir perfekti jāzina, ko vēlaties. Savukārt dārgākos pulksteņus mēs iesakām tiem, kuri ir gatavi maksāt nedaudz vairāk, bet zina, ka viņiem tas patiešām ir nepieciešams.

Viedpulksteņa aproce

Vispirms padomājiet, kam izmantosiet savu pulksteni - metāla un gumijas aproces ir piemērotas sporta pulksteņiem, savukārt ādas un, atkal, metāla aproces vislabāk derēs pie jakām vai ikdienas apģērba. Lai gan metāls ir diezgan universāls, tam ir arī savi trūkumi - aproce padara pulksteni daudz smagāku, metāla aproces bieži vien ir viegli saskrāpējamas, un tās var būt neērtas valkāšanai ziemā. Auduma aproces arī ir viena no iespējām, taču tās ātri nolietojas sporta laikā un neizskatās tik stabilas kā ādas vai metāla aproces ikdienas vidē.


Kad esat izvēlējies materiālu, jums atliek tikai izvēlēties aproces izmēru un krāsu. Izmēram jābūt ideālam jūsu pulksteņa izmēram, tāpēc pārbaudiet, cik plaša ir jūsu pulksteņa rokassprādze. Šo informāciju var atrast ražotāja tīmekļa vietnē, kas bieži vien ir minēta atsauksmēs.

Dizains

Nav noslēpums, ka viedie pulksteņi kļūst par nozīmīgu mūsu tēla sastāvdaļu, tāpēc arī to stilam būtu jāpievērš pietiekama uzmanība. Padomājiet, kad to valkāsiet visbiežāk: svinīgajam apģērbam vajadzētu izvēlēties daudz solīdākus modeļus. Tagad šie pulksteņi pēc izskata var nemaz neatšķirties no parastajiem aksesuāriem – tad neviens nesapratīs, ka tev uz rokas ir viedais modelis. Taču, ja nav jāuztur formāls tēls, varat izmēģināt dažādus spilgtas krāsas variantus – tikai jāpārliecinās, vai tie saskanēs ar Jūsu tērpu.

virietis sportojot izmanto viedpulksteni ar zilu rokasspradzi

Izvērtējot visus šos kritērijus, ātri izlemsiet, kurš modelis Jums būtu vispiemērotākais. Ja Jums ir grūti pieņemt lēmumu, varat apskatīt šī gada labākos viedpulksteņus, kas saņēmuši visvairāk pircēju atzinību, un starp tiem atradīsiet vairākas ievērības cienīgos variantus.

Pircējiem patika šis ieraksts

4.5/5
30 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?