Noderīgi padomi

Idejas mājas dekorēšanai Ziemassvētkos (padomi un foto)

Plaša izvēle Ziemassvētku rotājumiem
16 11 2022
jauna gada dekoracijas ar svecem

Sākoties svētku maratonam, mēs koncentrējamies ne tikai uz dāvanu atrašanu, bet arī uz to, kā Ziemassvētkos rotāt mūsu mājas. Izsmalcinātā un rūpīgi pārdomātā vidē gaidīšanas laiks kļūst vēl patīkamāks, taču katru gadu kļūst arvien grūtāk pārspēt sevi. Mēs esam šeit, lai jums palīdzētu - šīs vienkāršās, taču efektīvās idejas palīdzēs jums saprast, kas nepieciešams Ziemassvētkiem, ļaus izvairīties no daudzām grūtībām un palīdzēs jums izlemt, kā izrotāt savas mājas Ziemassvētkiem!

Vispārējā Ziemassvētku atmosfēra telpās

Pirms atsevišķu zonu rotāšanas, jums vispirms jāpārliecinās, vai visā mājā ir svētku atmosfēra. Jums palīdzēs to izveidot šādas idejas:

  • Vairāk zaļumu. Ja jūsu interjerā dominē neitrālas krāsas jeb pasteļkrāsas, jūs nekļūdīsieties, piešķirot vairāk zaļās nokrāsas. Tam īpaši piemēroti būs dažādi Ziemassvētku rotājumi un adventes vainagi. Īpaši organiski izskatīsies Ziemassvētku kamīns izrotāts ar egļu zariem.

ziemassvetku zari  uz kaminazalumi ziemassvetku rotajumiziemassvetku zalas dekoracijas no zariem


  • Ziemassvētku eglīšu alternatīvas. Tas nenozīmē, ka mēs atsakāmies no tradicionālās Ziemassvētku eglītes, bet, ja jūs mazliet eksperimentēsiet un radīsiet alternatīvas citās telpās, svētku noskaņas būs vairāk.

ziemasvetku eglites alternativaziemassvetku eglite no gramatamziemassvetku eglite no koka materiala

Jūs varat izmantot grāmatas, trepes, vītnes vai visu, ko jūs vienkārši atrodat mājās - jo drosmīgāk rīkosieties, jo interesantāka būs apkārtne! 

  • Sentimentāla vide. Daudziem šie svētki saistās ar ģimenes vērtībām, un to varētu akcentēt arī Ziemassvētku rotājumi.

sentimentala ziemassvetku videziemassvetku bildesziemassvetku sentimentalitate

Izveidojiet foto stūri un izrotājiet to ar mājīgām spuldzēm, izveidojiet traku svētku fotosesiju un izrotājiet gaiteni ar fotogrāfijām - jebkuras ģimenei draudzīgas idejas.


  • Nelieli akcenti katrā istabā. Nebrīnieties, ja svētku noskaņa nav sastopama visās dekorēšanas vietās - lai radītu maģisku atmosfēru, katrai telpai jāpievieno mazi akcenti.

nelieli ziemassvetku akcentiziemassvetku rotajumi majasziemassvetku dekoracijas noskanojumam

Idejas, kā izrotāt istabu Ziemassvētkiem, var būt dažādas, sākot no mazām mākslīgām eglītēm, dekoratīviem spilveniem, svecēm vai citiem svētku simboliem.


  • Dāvanu motīvi. Ziemassvētkus nekas nepadara tik ļoti svinīgus kā iesaiņotas dāvanas. Kad esat tās izvēlējies un iesaiņojis, nevilcinieties un atrodiet tām piemērotāko vietu - un mājās jums būs vēl vairāk svētku noskaņas!

ziemassvetku davanasziemassvetku dekoracijas rotajumiziemassvetku davanu rotajumi

Populārākās Ziemassvētku rotājumu idejas šajā gadā

Jūs nekļūdīsieties, ja, šogad dekorējot māju, izmantosiet kādu no šīm idejām:

  • Visaptveroša dabiskums. Strauji izplatītās idejas par ilgtspējību arī šogad neatstās Ziemassvētku rotājumus. Ilgtspējīgo atkritumu kultūru šogad aizstās rotājumi, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem, tāpēc ir vērts domāt par lielāku lapotņu un koka detaļu daudzumu.

dabiski izrotata telpa ziemassvetkos


  • Vēl vairāk Jūsu personīgā ieguldījuma. Līdz ar "zero waste" filozofiju izplatās ar rokām darināti Ziemassvētku rotājumi. Izmantojot mājās gatavotus materiālus, Jūs varat izveidot oriģinālus Adventes kalendārus, vainagusvai pat domāt par Ziemassvētku eglīšu rotājumiem. Ražošanas process būs arī ļoti jautrs - Jūs pat nepamanīsiet, cik ātri māju piepildīs svētku noskaņa.

ar rokam darinati ziemassvetku rotajumi galdamgulamistaba dekoreta ar ziemassvetku vainagiem

  • Šī gada simbolika. 2023. gadu sauc par Truša gadu. Gaidot to, Jūs varat izrotāt savu māju ar burvīgām trušu statuetēm un neaizmirst par dažādiem metāla akcentiem - tie būs īpaši modē šajā Ziemassvētku sezonā.
  • Sildošas krāsas. Līdz ar metāla akcentiem šajos Ziemassvētkos ir ieteicams izvēlēties pietiekami dziļas un drosmīgas krāsas. Ja Jūsu mājās dominē ķiršu, tumši zilas, pelēkas, sulīgi brūnas un zaļas nokrāsas, Jūs trāpīsiet tieši desmitniekā. Taču, ja mājās ir bērni vai šos svētkus vēlaties izbaudīt divatā, varat izvēlēties arī košākus, rotaļīgākus dekorus – galu galā Ziemassvētki saistās ar vislabākajām emocijām. 

tumsi zila siena un ziemassvetku rotajumiinterjera elementi ziemassvetki

  • Sniega imitācijas. Šogad īpaši populāri būs sniegotos Ziemassvētkus pārcelt iekštelpās - mājās būs silti, bet sniega baltums atgādinās, ka drīz pie mums būs ieradušies gada skaistākie svētki. Šādas atmosfēras radīšanai būs piemēroti ne tikai balti Ziemassvētku rotājumi, bet arī spilveni, segas vai citi izstrādājumi no mīksta, faktūras auduma.

рождественский домашний интерьер с имитацией снега

Eksmerimentēt var arī ar spalvu izmantošanu eglīšu dekorēšana. Izskatās ļoti stilīgi un eleganti.

eglite dekoreta ar baltam spalvam


sniegs interjera siega imitacija interjera

  • Galvenā krāsa ir sudraba. Šogad Ziemassvētku dekoru pamatā lielākoties būs sudraba toņi, kas viegli pieskaņojami jebkuram interjeram. Lai kopējai videi piešķirtu lielāku dziļumu un mājīgumu, sudrabu ieteicams kombinēt ar zelta nokrāsām. Tomēr, ja vēlaties tīru, izsmalcinātu atmosfēru, baltie dekoru elementi lieliski saderēs kopā ar sudraba toņiem

рождественский домашний интерьер в серебристых тонах


sudraba krasas ziemassvetku dekors sudraba krasas dekors

Ziemassvētku āra rotājumi

Visbeidzot, pēdējais, bet ne mazāk atbildīgais uzdevums ir izrotāt dārzu un mājas fasādi Ziemassvētkiem. Tieši šie rotājumi mūs sagaidīs vispirms un tāpēc ir vērts mēģināt. Labākās Ziemassvētku idejas tam ir:

  • Vēl vairāk Ziemassvētku eglīšu. Neviens neteica, ka jāaprobežojas ar vienu svētku koku - ja glīti izrotāsiet durvis ar mazākām eglīšu versijām, jūs nepalaidīsiet garām svētku atmosfēru. Un varbūt būs vēl vairāk dāvanu!

eglites araziemassvetku egle ara sniegaziemassvetku eglites izrotatas ara

  • Dāvanas pie durvīm. Dāvanas var izmantot kā dekorācijas ne tikai telpās, bet arī ārā. Šim nolūkam varat izmantot vecas apavu kastes, un avīzes vai pagājušā gada dāvanu iesaiņojamo papīru, kas būs lieliski piemēroti dekorēšanai.

ziemassvetku davanas pie durvim ziemassvetku davana durvju dekors

  • Aizraujošas virtenes uz mājas. Kā tas izskatīsies, būs atkarīgs no jūsu fantāzijas: āra virtenes var apņemt visu māju, no tām jūs varat izveidot svētku simbolus vai pat noteiktus uzrakstus.

spilgtas virtenes uz majasmajas rotasana ar virtenem

spilgtas virtenes uz majas ziemassvetkos

Nebaidieties nedaudz paspēlēties!


  • Jauni pagalma iemītnieki. Nekas nevar izgaismot ar sniegu pārklātu terasi tā, kā to var izdarīt Ziemassvētku gaismas.

ziemassvetku dekoracijas pagalmadzivnieku dekoracijas ziemassvetkos

pagalma rotajumi ziemassvetkiem

Atkarībā no jums pieejamās vietas, jūs varat "ievietot" briedi vai pat Ziemassvētku vecīti - jūs noteikti nepalaidīsiet garām maģisku atmosfēru mājās.


  • Mājīgi starojoša terase. Ja jums ir šāda āra telpa, to nevajadzētu ignorēt. Izrotājiet šo zonu ar gaišām virtenēm, izveidojiet dažus rotājumus, uzlieciet papildu lukturus vai sveces - jūs ne tikai radīsiet mājīgu eksterjeru, bet silti ģērbies jūs varētu sajust kārdinājumu vakarā iziet pagalmā.

majiga terase dekoreta ziemassvetkos terase dekoretku ziemassvetku stila


  • Jauks sveiciens pie durvīm. Ideālā gadījumā svētku āra rotājumi sagaidīs jūs jau pie namdurvīm.

ziemassvetku vainagsziemassvetku vainags pie ardurvimziemassvetku dekors pie ieejas durvim

Jūs varat izmantot vainagus, rāmjus ar smieklīgām uzrakstiem vai kādu citu savu ideju.


  • Dekorācija uz katra loga. Ja vēlaties, lai Jūsu mājoklis šogad izskatītos patiešām īpaši, varat izrotāt visus logus – tad apkārtējie redzēs, ka Jūs ļoti gaidāt gada skaistākos svētkus. Tam būs piemēroti vainagi, gaismas virtenes vai pat bērnu papīra griezumi.

meitenes pie loga, dekoreta ar lampinam ziemassvetku vainags uz loga

Pielietojot šos padomus savās mājās, tiks radīta svētku atmosfēra, kas jūs pavadīs, tiklīdz jūs ieiesiet pagalmā. Neatkarīgi no tā, kuras idejas jūs nolemsiet pielietot - pats galvenais - jaunie rotājumi palīdzēs radīt Ziemassvētku garu un vēlreiz liks noticēt svētku brīnumam!

Pircējiem patika šis ieraksts

4.2/5
9 Pircēju vērtējumi

Kā jūs novērtējat šo ierakstu?